Doorgaan naar hoofdcontent

Het grote versieren

Op weg naar Privas om boodschappen te doen reden we vanmorgen door Saint Julien du Gua en zagen dat het grote versieren daar al was begonnen. Morgen begint de Ardéchoise, een jaarlijks fietsevenement van vier dagen waarbij de renners in alle uithoeken van het departement Ardèche komen. De tocht gaat onderlangs ons gehucht en even verderop worden de renners dan in Gua onthaald op versnaperingen waarna ze weer verder klimmen richting Col de la Fayolle. Onder leiding van Lily, hierboven op de foto, hebben een groepje vrouwen deze winter allerlei versieringen gemaakt van restafval, voornamelijk plastic flessen. 


Al de ideeën komen van Lily, zij is ontzettend creatief, ook een verdienstelijk schilderes. De dames vonden het natuurlijk leuk dat wij even stopten om alles te bewonderen en een paar foto's te maken. Er werd mij verteld hoeveel werk ze er aan hadden gehad, vooral ook aan al die pompommetjes in die boompjes. Zijn ze niet leuk? Als ik morgen of overmorgen tussen mijn drukke werkzaamheden tijd kan vinden ga ik nog even kijken naar de gezellige drukte daar.



Reacties

Emie zei…
Jij krijgt vast weer een ploeg renners te logeren en te fourageren. Succes met de feestelijkheden.
jeanne zei…
Gezellige drukte dus!
In de weer zei…
Geweldig leuk ziet dat eruit, mooi om met z'n allen daar aan te werken. Helemaal super dat het van afval werd gemaakt. Ook leuk die pompons in de boompjes.
Heb je dit jaar ook weer renners in huis ?
Marthy zei…
Ja hoor Emie, de koelkast ligt vol, bedden zijn opgemaakt en wij zijn er klaar voor.
Marthy zei…
Honderden renners gaan hier morgen en overmorgen passeren, Jeanne.
Marthy zei…
Zo leuk dat er altijd weer mensen zijn die inzetten voor zo'n evenement, Toos. En ja, wij hebben weer twee dagen renners in huis, gezellig hoor.
Zeker weten dat daar veel tijd in is gaan zitten. Ik hoop maar dat het gezellige uren waren voor de dames.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me een gezellige boel te worden.
Marthy zei…
De dames vertelden dat ze hierdoor een hele gezellige winter hadden gehad.
Marthy zei…
Wij zitten morgen met acht gasten aan tafel, hier wordt het in ieder geval gezellig.
Ineke Jonker zei…
Wij zagen afgelopen jaren op Franse jaarmarkten ook slingers gemaakt lege petflessen. Een heuse trend in Frankrijk...en zo prachtig om te zien.
Marthy zei…
Ik had het nog nooit gezien Ineke, vond het ontzettend leuk. En wat fijn is, het kan tegen regen. Gisteravond een bui en vanavond en morgenavond wordt er wat onweer voorspeld. Kan je je een voorstelling maken als ze dit met crèpepapier hadden gedaan.....
Lot zei…
Altijd lachen die versieringen in Frankrijk. In het dorp vlakbij ons staan er rond 14 juli altijd levensgrote poppen voor de deuren, en met kerst is het ook het grote versieren. Wat ik wel vreemd vind is dat ze het dan laten staan tot het kapot/weggewaaid/gestolen is.
Marthy zei…
Het is beslist heel anders dan in Nederland, Lot, dat versieren. Hier hangen de vlaggetjes van de Ardéchoise na driekwart jaar nog in sommige dorpen.
Annelies zei…
Wat maken ze er hier toch altijd veel werk van, hè! Ook weer hulde aan de vele vrijwilligers.
Leuk al die versieringen: hier in de buurt begint het ook al aardig geel en paars te kleuren.
Pippa's Hus zei…
Wat toch een leuk idee dat al die Franse dames met elkaar in de winter bezig waren met de versiering. En goed gelukt ook! XX Esther
Onliemie zei…
Leuk al die versieringen. We waren ooit in Sarlat en bij een groot feest waren al de straten overspannen met papieren guirlandes. Gelukkig waren die van jullie in plastiek of er zou na dat onweer weinig van overgebleven zijn. Zonde van al het winterse werk.
Marthy zei…
Voor dit hele gebeuren met ieder jaar rond de 15.000 deelnemers is een leger aan vrijwilligers op de been, Anneleis. En alles is tot in de puntjes georganiseerd. Inderdaad hulde,
Marthy zei…
Ja, daar had ik weleens een middagje bij willen zitten, Esther;-)
Marthy zei…
Toen ik het zag schrok ik een beetje van al dat plastiek maar eigenlijk is het heel slim gedaan en ze hebben in ieder geval restafval gebruikt.
Annelies zei…
Wat een feest maken ze er van, hè. Ik heb toch zo'n bewondering voor al die vrijwillgers die met zoveel inzet en plezier bezig zijn!
Leuk om zo'n Ardéchoise wielerfestijn van dichtbij mee te kunnen maken.
We hadden familie op bezoek en die keken hun ogen uit!
Marthy zei…
Dat geloof ik graag. Ik vergelijk het altijd met de Nederlandse Elfstedentocht, ook zo'n happening.