Doorgaan naar hoofdcontent

Op een zonnige zondagmorgen

Op dit muurtje zaten we vanmorgen, buurvrouw Sylvie en ik en we namen samen het leven door. We hadden het natuurlijk ook over de kinderen en kleinkinderen. Zij en haar man Patrice waren verleden week in de Champagnestreek geweest helemaal in het noorden van Frankrijk om de doop van hun jongste kleinkind bij te wonen. We vertelden elkaar wanneer de kinderen met de kleinkinderen komen deze zomer en hoe fijn we dat vonden. Twee oma's op een zonnige zondagmorgen op dat muurtje daar. Toen we zo'n beetje uitgepraat waren vroeg ze of ik soms nog wat abrikozen wilde, Patrice had er veel geplukt gisteren in de boomgaard van zijn oude moeder in Tournon. Ik pakte mijn slof en liep mee naar hun huis en met deze prachtige vruchten, alleen van de kleur wordt je al gelukkig, liep ik terug. Patrice die aan het maaien was kreeg onderweg nog een dikke bisou voor al dat plukwerk.


Reacties

Ik ben net terug van vakantie en was een paar dagen in de ardeche, ik begrijp je nu nog beter, wat een prachtig gebied. En ik zag ze ook, abrikozen gewoon tijdens de wandeling in het wild. Geniet van je droom huis, ik lees graag mee.
Hartelijke groet El
KnutzEls zei…
Die mand brengt herinnering. Mijn moeder noemde dat ook een slof, maar dat hoor enzie je hier nooit meer.
Marthy zei…
Ik ben er mee opgegroeid Els, mijn vader plukte met z'n slof altijd de aardbeien. Ik kocht deze hier op een brocante verleden jaar. Ik legde mijn buurvrouw Sylvie uit dat mijn kinderen dit woord in die betekenis niet eens meer kenden.
Marthy zei…
Wat een toeval, de nieuwe gasten in ons vakantiehuis waren vandaag aan het toeren en zagen ook bomen vol met abrikozen. Toen ze terug kwamen kon ik ze die van mij laten zien. Fijn dat je genoten hebt van de Ardèche.
Jeanne zei…
Ik ken de mandjes wel, maar wist ook niet dat het zo heet.
Ik kan niet kiezen welke foto ik het mooist vind. Die van het muurtje of van de abrikozen... Ik herinner me nog een fietsvakantie op Corsica en Sardinië waar we ook overal bomen vol deze vruchten zagen hangen. Een welkom tussendoortje.
Lijkt me heel gezellig om op dat muurtje met een buurvrouw te keuvelen.
Zonnige groet
Marthy zei…
Jij bent al fietsend op prachtige plekken geweest, Kakel. Lijkt me geweldig om op zulke eilanden van de abrikozen te snoepen.
Sjoerd zei…
Whow, zijn die abrikozen al rijp dan... Dat duurt hier volgens mij nog wel even.
Onliemie zei…
Nu had ik een heel ander verhaal verwacht... ik zag net dezelfde foto vandaag op IG. Dus ze is echt bij jullie? De gelukzak! :-) Geniet er van ... ook van de lekkere abrikozen natuurlijk.
Bertiebo zei…
Oooh dat mandje met de abrikozen er in. Zo mooi!
Marthy zei…
In de valleien hier in de omtrek worden veel abrikozen gekweekt en de bomen hangen vol met de rijpe vruchten.
Marthy zei…
Ongeveerd dezelfde foto wat puur toeval was. En het is inderdaad heel gezellig.
Marthy zei…
Jij bent niet de enige die dat niet weet hoor Jeanne.
Marthy zei…
Het is ook de kleur die het hem doem, Bertie.
gewoonhannah zei…
Jaah. En de lust die het bij me oproept om er eens lekker in te happen. Mmmmmm
Hannah
Pippa's Hus zei…
Wat een heerlijk mandje vol lekkers. En wat een waardevol gesprekje zo op het muurtje. XX Esther
Marthy zei…
Ja Esther, ik ervaar dat ook als, zulke mensen om me heen.
Marthy zei…
Ik ben ze nu aan het snijden en daarna gaan ze de pan in om er lekkere jam van te maken.
Het leven kan zo simpel zijn, een gezellig praatje en iets heerlijks te eten....Dan weet je weer waarom je niet zo ingewikkeld moet doen. Maar we hebben het niet altijd voor het zeggen of te kiezen.
Marthy zei…
Daarom geniet ik van dit soort momenten.
Elizabeth zei…
Ik geniet van je blog! Wat een sfeertje vanaf deze foto's ...