Doorgaan naar hoofdcontent

Waar voor je geld

Ik ben geen echte liefhebber van de soort geraniums die je overal in bakken en potten ziet hangen. De Franse geranium, Pelargonium grandiflorum, heeft mijn voorkeur. Niet omdat hij Frans is, dat zal me worst zijn, maar om de mooie kleine bloemen en prachtige kleuren, vaak in meerdere tinten. De bloemen ruiken niet maar het mooie  blad wel, citroenachtig. Ik kocht deze twee lieverdjes in een tuincentrum in Privas. Eigenlijk vond ik ze veel te duur, dat vind ik met alles op het gebied van planten in Frankrijk, maar ze zagen er veelbelovend uit alhoewel er toen nog geen bloem in zat. Vandaag heb ik ze moeten verpoten in grotere potten, zo zijn ze aan de groei gegaan. De geranium op de bovenste foto staat nu al twee weken volop te bloeien en die op de onderste foto begint en heeft nog heel veel knoppen. Dat noem ik nou eens waar voor je geld.




Reacties

Emie zei…
Prachtig dit soort geraniums, stukken minder boers dan de geijkte. En als ze dan ook nog in mooie potten staan, zijn het helemaal plaatjes.
gewoonhannah zei…
Mooooi. Ik vond ze vroeger ook nooit mooi, maar nu heb ik er ook vier staan. Gek, alsof je smaak verandert met het ouder worden...
Groet Hannah
Ik heb er een gekregen die ik vervolgens weer heb weggegeven omdat we twee weken weg van (t)huis zijn.
miekequilt zei…
Prachtige kleuren. Je tuin is vast een plaatje
Jeanne zei…
Wat is die soort leuk, zo fijntjes!
In de weer zei…
Ze zijn prachtig ! Mooie foto ( de onderste ) waar je de tekening op de bloemblaadjes zo mooi kunt zien. Topfotograaf ben je Marthy !
Sjoerd zei…
De geranium, vooral de Franse komt weer helemaal terug... En de bovenste pot vind ik super...
Marthy zei…
Prachtig hè, die antieke gietijzeren pot. Ik kocht hem jaren geleden voor een paar gulden op een brocantemarkt. Het is een van mijn beste koopjes ooit.
Marthy zei…
Ik vond die bloemblaadjes zo mooi dat er even mijn macrolens voor pakte, Toos.
Marthy zei…
Dan is het te hopen dat de plant het net zo goed doet als deze twee bij degene die hem heeft gekregen.
Marthy zei…
In die bovenste pot staat eigenlijk alles mooi. Er stonden violen in, nog uit Nederland. Die waren na twee maanden aan hun eindje.
Marthy zei…
Ja, ik denk wel dat je smaak kan veranderen. Met van alles dus ook met planten.
Marthy zei…
Ik zal er volgende week eens een foto van maken, Mieke.
Bertiebo zei…
Ik houd heel erg van pelargoniums, maar ook van geraniums. Ze brengen kleur in mijn tuin en dus in mijn leven.
Ageeth Mooij zei…
Wat is er toch veel om van te genieten!
Ik hou van de Oostenrijkse (hang)geraniums, maar van dichtbij zijn de Franse de mooiste.
Boerengeraniums, ik vind ze prachtig. Heb al zolang ik op mezelf woon, elk jaar witte. Soms in 1 bak/pot, soms in meerdere. Één jaar hadden we lichtroze omdat dochter dat graag wilde, mooi, maar het jaar daarop gewoon weer wit. En het grappige is, mijn zus heeft precies hetzelfde.
Vlimbouter zei…
Geraniums kocht ik dit jaar niet. Ik heb enkel tuingeraniums. En... ik ben helemaal weg van die prachtige pot op de bovenste foto!
Marthy zei…
Er is ontzettend veel om van te genieten, Ageeth, als we het maar willen beseffen.
Marthy zei…
Ja, witte zijn mooi.
Marthy zei…
Haha, ja, ik ben na al die jaren dat ik die pot al heb er ook nog steeds weg van.
Onliemie zei…
Heel erg mooi! Ik kan ze niet zetten. Ze vragen te veel verzorging en dan worden ze in de zomer helemaal verwaarloosd. Dat doe ik niet meer... alleen nog makkelijke planten want anders is het echt zonde. Deze zijn echt geweldig mooi! Het mag wat kosten als ze dan zo mooi bloeien.
Marthy zei…
Jij moet gewoon vetplanten nemen. Deze geraniums hebben inderdaad dagelijks water nodig.