Doorgaan naar hoofdcontent

Aanpoten

Het was even aanpoten vandaag. Het vakantiehuis moest schoongemaakt worden, morgen komen de laatste gasten van dit seizoen. Als die over tweeëneenhalve week vertrekken gaan we zelf een beetje vakantie vieren. Toen ik de moestuin in liep om wat bloemen te knippen om een mooi boeket te maken zag ik dat er een paar van die grote tomaten overrijp waren. Ook waren er genoeg paprika's en in de bijkeuken had Mart de dag ervoor twee courgettes neergelegd. Ik lijk wel gek maar heb toch alles nog verwerkt  tot negen grote potten tomatensaus. Nadat ik straks deze blog de wereld in stuur doe ik niets meer, alleen vanavond nog een makkelijke hap maken. Ik neem mijn boek mee naar buiten en ga languit in een ligstoel. De foto's nam ik net even om te laten zien dat niet alleen ons gastenseizoen bijna ten einde loopt maar ook veel bloemen in de border. Maar er staat gelukkig ook nog genoeg om van te genieten.


Reacties

Emie zei…
Maandag arriveren hier ook weer gasten. En wat deed ik vandaag terwijl ik eigenlijk geen tijd had? Vijf potten abrikozenjam maken! We willen niks verspillen hè. Fijne en rustige avond gewenst.
KnutzEls zei…
Rust nu maar even uit.
Jeanne zei…
Dus je ziet uit naar een beetje vakantie? Rustige avond gewenst.
Heerlijk vooruitzicht Marthy. Voorpret is ook al leuk.
Marthy zei…
Ik ben, net als jij natuurlijk, opgevoed door ouders die de oorlog meemaakten. Voedselverspilling was uit den boze. Dat neem je voor de rst van je leven mee.
Marthy zei…
Het is hier nog heerlijk weer, Els, dus een poosje buiten met een boek maakt alles weer goed.
Marthy zei…
We hebben hier natuurlijk ook heel vaak een vakantiegevoel maar even veranderen van omgeving is ook leuk.
Marthy zei…
Ik kan echt maanden voorpret hebben, heerlijk vind ik dat.
Sjoerd zei…
Je vertrekt straks met een auto vol eten voor een hele winter...
De bezige bijtjes krijgen binnenkort rust?
Marthy zei…
Klopt Sjoerd, en daar heb ik de hele winter profijt van.
Marthy zei…
Nou, rust.....het wordt een bezige vakantie.
Elizabeth zei…
Een glimlach... alles gebruiken... herkenbaar! Maar het geeft toch ook een heerlijk gevoel. En groot gelijk dat je ook rust neemt op z'n tijd. Heerlijk met een boek in je luie stoel!