Doorgaan naar hoofdcontent

Arezzo

 
Arezzo, alweer zo’n leuke niet al te grote stad die we gisteren bezochten.  Mooie grote parkeerplaatsen aan de rand van het oude centrum waardoor de bezoeker zo de stad inloopt. Wij begonnen in het hoogste gedeelte van de stad en liepen van het park zo naar de Dom San Donato.


Door de grote winkelstraat Corso Italia liepen we langzaam naar beneden, namen halverwege vlak tegenover dit leuke winkeltje wat veel bezoekers trok een panini met een espresso en genoten van de mensen die langs liepen. Prachtige modewinkels daar en ik kocht zelfs nog een trui. Bij Benetton, Italiaans toch.




Aan het Plazza Grande, het centrale plein van de stad staan prachtige gerestaureerde middeleeuwse huizen. Ik verbaas met telkens weer over de rijkdom van de oude gebouwen en kerken hier in Italië. Het is allemaal veel weeldiger dan in Frankrijk.



Vandaag hielden we een rustdag op de camping. Wat zitten lezen en vanmiddag  een wandelingetje gemaakt, alvast een verkenning voor een langere wandeling die we deze week nog willen maken.  Uiteindelijk liepen we naar de top van de heuvel boven onze camping waar een groot wijndomein lag. Langs de oprijlaan olijfbomen en daarachter zover we konden zien stonden druivenstokken, een prachtig gezicht.





Reacties

Een rustdag af en toe is wel fijn. En wat een prachtige stad bezochten jullie weer.
Jeanne zei…
Weer prachtig in beeld gebracht, Marthy.
Sjoerd zei…
Die laatste foto, zijn dat druiven, ik dacht meer aan olijven...
Emie zei…
Zo leuk om Italië door jouw ogen te bekijken!
miekequilt zei…
Mooi, al die kleuren. En die pompoenen zagen we in Frankrijk ook heel veel. Echt herfst.
Marthy zei…
We doen zoveel indrukken op dat we af en toe even bij moeten komen.
Marthy zei…
Aan weerszijden van die oprijlaan, Sjoerd. Ik zal de tekst aanpassen.