Doorgaan naar hoofdcontent

Retourlading

Mijn buurvrouw Corrie had een paar weken geleden bij een tuincentrum hier in de buurt een grote plantenbak gekocht voor een klein prijsje en eigenlijk wilde ze er nog wel zo een. Ik wilde daar ook weleens rondneuzen, was er nog nooit geweest en we besloten samen te gaan met onze auto, daar kan je tenslotte veel in laden. Het tuincentrum had een enorme voorraad planten en ander tuinspul. Goede sfeer, behulpzame mensen en heel veel leuke aanbiedingen. Bepaalde plantenbakken waren in de opruiming en gingen voor een appel en een ei weg. Ik kon deze meenemen voor vijf euro en zag hem al staan op ons nieuwe Franse terras met daarin de mooie blauwe salvia die te groot is voor mijn border. Een aardige jongeman bracht onze aankopen met een kar naar de auto en laadde alles in. De bak was niet echt zwaar, hij is namelijk gemaakt van polyester maar ziet er bedrieglijk echt uit. Voor ons ideaal, kunnen we met z'n tweeën makkelijk van de auto naar beneden krijgen en hij kan 's winters buiten blijven staan. Ik lijk wel gek, amper de auto uitgeladen en alweer iets gekocht, en dan ook nog een groot iets, wat mee terug kan.

Reacties

Petra zei…
Hallo Marthy prachtige bak, maar of je hem in de winter buiten kan laten staan. Mijn ervaring is nee heb ooit eens iets gehad wat dus kapot is gegaan na winter met vorst. En lekker weer thuis ? Of had je nog wel langer in Frankrijk willen zitten, mis je thuisfront niet enorm als je daar zit zou niks voor mij zijn. Ik vind het knap maar moet er niet aan denken dat mijn ouders steeds zo lang weg zouden zijn. Maar dit alles terzijde mooie bak en zal prachtig staan op je schitterende terras daar. Groetjes Petra.
Helemaal niet gek, hardstikke handig juist. Toeslaan op het goede moment is dat!
Marthy zei…
De kans op strenge vorst is op onze plek in Frankrijk niet zo groot, Petra. Het is tenslotte 1060 km lager dan Stolwijk. En trouwens, hier staan drie hoge bakken van hetzelfde materiaal al 17 jaar in de tuin.
Duurt nog een half jaar voor je weer terug mag. Toch niet nu al heimwee?
KnutzEls zei…
Kan best, heb ook iets dergelijks. Ziet er uit als terracotta, maar is ordinair plastic. Zie her al helemaal zitten met salvia
Sjoerd zei…
Dat wordt straks terug met een aanhanger erachter...
Dat heb je goed gedaan. Typisch iets dat als je er naar zoekt het niet kunt vinden.
Marthy zei…
Nee hoor, Jeanne, beslist geen heimwee, dat krijg ik pas in maart volgend jaar.
Marthy zei…
Ik twijfelde ook maar heel even, Jeanette en dacht toen hetzelfde.
Marthy zei…
Ik hoop jullie volgend jaar een mooie gevulde bak te laten zien.
Marthy zei…
Dat zal niet gaan want die aanhanger is achter gebleven in de Franse garage, Sjoerd.
Marthy zei…
Zo dacht ik er ook over, Alet.
In de weer zei…
Voordeel is dat je hem helemaal vol kan laden met van alles en nog wat als jullie weer teruggaan, dus uiteindelijk neemt hij niet zo erg veel ruimte in beslag. Bovendien is hij mooi en was het een aardig prijsje. Goed gedaan dus !!!
Precies zo gaat dat hier ook. Heen en weer, ik vind dat leuk :-)
Marthy zei…
Zo is het Toos, de bak kan helemaal volgeladen worden.
Marthy zei…
We blijven slepen, Inge.
Jan uit Perth zei…
Niks geks aan hoor Marthy; gewoon een heel verstandige aankoop. En je moet het ijzer nou eenmaal smeden, als het heet is :-)!
Elizabeth zei…
Daar had ik ook voor kunnen bezwijken! Het plastic van vroeger scheurde inderdaad weleens met extreme kou. Maar tegenwoordig is het anders van samenstelling. Ja, ik zie je Salvia er ook al in pronken...
Wieneke zei…
Ik vind hem leuk en je hoeft er toch geen eeuwigheid mee te doen?
Marthy zei…
Dit is niet echt plastic, Elizabeth, maar polyester waar boten ook van gemaakt worden. Ik denk dat ie wel even mee gaat.
Marthy zei…
Ik ben een snelle beslisser, Jan en meestal pakt dat goed uit.
Emie zei…
Ook hier al een aanschaf voor het Italiaanse huis gedaan, een waterkoker. Vooral in de eerste week leef je nog een beetje in twee werelden, hè. Leuke bak hoor, goede koop!
Marthy zei…
Ja Emie, dat is waar. De eerste weken is het een beetje Frankrijk en Nederland. Geeft niet, verder ben ik al weer helemaal gewend.
Dat is een prachtige bak! Niet van echt te onderscheiden. Althans niet op de foto en als jij zegt "in het echt ook niet" geloof ik je op je woord. Fijn shoppen daar.
Lieve groet
Marthy zei…
Voordat we volgend voorjaar naar Frankrijk vertrekken ga ik er zeker nog eens langs, Kakel, maar dan neem ik de man mee zodat hij me een halt toe kan roepen als het uit de klauwen gaat lopen met mijn aankoopgedrag.
Mooi hoor! die had ik ook niet laten staan ;-)
Marthy zei…
Goeie koop, hè.