Doorgaan naar hoofdcontent

Slecht weer

Met niet al te best weer liepen we gisteren weer een etappe van het Zuiderzeepad, van Hulshorst tot net voor Elburg. Onderweg met de auto hadden we alles al gehad, regen, natte sneeuw en hagel dus we trokken maar direct de regenbroeken aan. Die zijn gemaakt van goed ademend materiaal zodat je ze  makkelijk een dag aan kunt hebben zonder er last van te krijgen. Ook dragen wij goede buitensportjassen die geen druppel regen doorlaten. Aldus gingen we op pad. Het was natuurlijk wel mooi, het heidegebied waar we door liepen was van een adembenemende schoonheid maar het had wat droger mogen zijn.




Eigenlijk hebben we de hele dag natte sneeuw gehad met misschien een paar keer een kwartiertje droog weer. Er waren wel prachtige luchten boven de polder te zien. Aan de rand van Nunspeet konden we gelukkig in een mooi verbouwd treinstationnetje lekker koffie drinken met overheerlijk huisgemaakt appelgebak. Toen we gisteravond vanuit ons overnachtingsadres wilden gaan eten was er inmiddels dik 10 centimeter sneeuw gevallen wat er vanmorgen uitzag als een witte natte brij, dat zou glibberen en glijden worden. Op de koop toe begon het ook nog eens keihard te regenen vlak voordat we zouden gaan wandelen. Het besluit was snel genomen, er werd vandaag niet meer gelopen, we gingen naar huis. Voor het eerst in mijn wandelgeschiedenis (en die is lang) brak ik een tocht af wegens het weer maar het risico op valpartijen door gladdigheid en slecht zicht werd te groot. Mijn lijf is me te lief, geen behoefte aan een botbreuk.



Reacties

Jammer, maar wel een verstandig besluit!
In de weer zei…
En dat was een goed besluit Marthy.
Marthy zei…
Het Zuiderzeepad wacht wel, Jeanne.
Marthy zei…
Het is even de knoop doorhakken, Toos, en dan voelt het ook zo.
Ik loop graag door sneeuw, maar niet door witte blubber met kans op valpartijen
Marthy zei…
Ha, en zeker geen 20 km. zoals gepland was.
Annelies zei…
Al heel moedig dat je die eerste dag bent gaan lopen, Marthy! Ik had geloof ik maar een ander weekend uitgezocht.
Maar er komen vast nog wel mooie dagen om je tocht af te kunnen maken.
Marthy zei…
Gelukkig komen er altijd weer mooie dagen, Annelies.
Dan was je aardig in de buurt van Zwolle. Hier was het gisteravond helemaal wit, maar vanmorgen was het meeste alweer weg.
Marthy zei…
Rond Elburg lag er vanmorgen nog heel wat, Jeanette. Voor morgen wordt er nog meer sneeuw voorspeld, ben benieuwd.
Jan uit Perth zei…
Ik zit -met een buitentemperatuur van 32 graden- toch 'n beetje te huiveren bij deze (mooie) beelden. Enne: verstandig dat je geen risico's "loopt", Marthy!
Marthy zei…
Oh Jan, nu zit je ons allemaal een beetje jaloers te maken;-) Het is hier net gaan sneeuwen en wie weet hebben wij straks een witte kerst (van mij mag het) en dan wordt jij vast wat jaloers.
Pippa's Hus zei…
jeetje ik smacht naar sneeuw hier in Groningen maar van dit verhaal word je niet echt blij. XX Esther
Ik ben best jaloers op al dat gewandel van jullie. Echt leuk
Marthy zei…
Nou, zo erg was het nu ook weer niet. Vandaag hadden we hier mooie sneeuw, jullie ook?
Marthy zei…
Jouw tijd komt ook nog wel, Rob en dat gaat harder dan je zou willen.
Verstand komt niet voor niets met de jaren. Verstandig om geen onnodig risico te lopen. Zeker ook niet voor Mart na z'n operatie. Het Zuiderzeepad ligt er volgend jaar ook nog...
Schitterende onderste foto!
Marthy zei…
Je hebt gelijk over dat verstand en die jaren. Tegenwoordig zijn we sneller geneigd om eerst even na te denken over de dingen, heel gezond.