Champignons gevuld met roomkaas

Als ik eters krijg kies ik graag gerechten die ik van te voren klaar kan maken anders sta je telkens in de keuken en ik zit liever met mijn vrienden of familie te kletsen. Dit voorgerecht is er zo eentje, super gemakkelijk en voor het aan tafel gaan even in de oven. 

Champignons gevuld met roomkaas (4 à 6 personen)
 
Ingrediënten: 3 kleine bakken champignons, 2 sjalotjes of ½ kleine ui, wat witte peper, 150 gram roomkaas bijv. Mon Chou, 100 gram ontbijtspek of pancetta, wat Grana Pardano.

Bereiding: Hol de champignons uit en houd de steeltjes achter, snijd de champignonsteeltjes heel fijn. Snipper de ui of sjalot fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine snippertjes. Fruit de champignonsteeltjes, de ui en het ontbijtspek iets aan in een droge koekepan. Laat het mengsel wat afkoelen. Verwarm de oven voor op  200°C. Meng het ui-spek-champignon-mengsel door de roomkaas. Vul de champignonhoeden ermee. Strooi gemalen witte peper en de geraspte kaas over de champignonhoeden en bak ze in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dien op met een beetje rucola er onder.


Reacties

  1. Hmmmm, champignons, kaas en spek is een lekkere combi. Ziet er ook mooi uit. Recept ga ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Ik maak het ook wel eens met kruidenkaas. De lookgeur nemen we er bij. Als iedereen er van eet, merk je dat niet. ;-)
    Heel mooi geserveerd ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is ook mijn favoriete voorgerecht met altijd succes!!
    Leuk, ik doe een rolletje spek bovenop en geen kaas, goed idee!
    Mooi geserveerd met rucola!
    Fijne dag, groet
    Marrian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me heerlijk, niet al te ingewikkeld ook. Geschikt voor mijn paas-brunch

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank voor je recept! Mijn dochter is 1 april jarig (geen grap) en zocht nog iets lekkers als extraatje naast de soep en huisgemaakte pizza.
    Zonnige groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier gaat ze mee scoren. Je hebt een prachtig meidje overgehouden aan die 1 april, fijne dag en alvast gefeliciteerd.

      Verwijderen
  6. Lijkt me echt heerlijk. Ik ga het recept bewaren en vast eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha, uit ervaring weet ik nu dat deze echt geweldig lekker zijn. Ik ga dit recept bewaren en ze ook een keer maken, want we vonden ze verrukkelijk Marthy.
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die ga ik zeker maken! Hou van makkelijk en lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Is bij ons ook een toppertje, maar dan met kruidenkaas. Jouw recept met spekjes wil ik ook wel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik neem gesneden ontbijtspek en dat snijd ik dan verder heel fijn. Spekblokjes zal te grof zijn, denk ik.

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy