Doorgaan naar hoofdcontent

De Rotterdam

Je kan er niet omheen als je in Rotterdam over de Erasmusbrug loopt, je ogen worden er vanzelf naar toe getrokken. Dit gebouw met de drie versprongen torens halverwege is een creatie van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas en heet De Rotterdam. Er zijn appartementen in, veel kantoorruimtes en zelfs een hotel. Ruimte voor dit alles is er genoeg zou je zeggen en dat klopt ook wel want met 160.000m2 bruto vloeroppervlak is het het grootste gebouw van Nederland. Ik vind het mooi en echt een gebouw voor Rotterdam en daarom de naam heel toepasselijk.






Nou, dan ook nog maar even een paar foto's van die prachtige Erasmusbrug met als toetje de Willemsbrug met zijn opvallende rode jukken. De stad Rotterdam kan zich met zijn mooie moderne architectuur meten met andere grote wereldsteden.



Reacties

anja zei…
Helemaal met je eens. Rotterdam is mijn geboortestad, mijn ouders zagen de bombardementen, wij zien nu wat een mooie stad er is herrezen. Een stad om een beetje trots op te zijn.
Marthy zei…
We mogen er best een heel beetje trots op zijn Anja.
Emie zei…
Mijn man werd er geboren en komt ook echt uit zo'n Rotterdamse familie. Dynamische stad waar ik graag kom. Je hebt weer fraaie foto's gemaakt.
Pippa's Hus zei…
Ik denk dat ik het misschien niet mag zeggen, maar wat een lelijk gebouw is dat. Het is natuurlijk prachtig dat de stad weer opgebouwd is maar die blokkendozen, ik hou er niet van. XX Esther
Marthy zei…
Natuurlijk mag je het zeggen, Esther. Zoveel hoofden, zoveel zinnen!
Marthy zei…
Het is een stad waar ik ontzettend graag fotografeer, Emie.
Mooie foto's van een mooie stad!
Alweer heel wat jaartjes geleden dat ik er was, wordt dus weer hoog tijd.
KnutzEls zei…
Mooi toch? Niet dan... :-)
In de Rotterdam zit ook een Cafe op de 7e met een fantasrisch uitzicht op de Erasmusbrug. Misschien een tip voor je volgende Rotterdam bezoek.
Groetjes
Marthy zei…
Oh, dat vind ik leuk om te weten. Bedankt El.
Marthy zei…
Ik kan je als gids Els aanraden, die kent iedere straathoek in Rotterdam.
Marthy zei…
Moet jij toch ook eens heen, Jeanne;-) Zie mijn antwoord aan Inge.
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Eens in de zoveel tijd móet ik er naartoe en dat voelt telkens als thuiskomen. Het is jammer dat de stad zo zwaar gebombardeerd is. Mooie foto's! En wat is de lucht mooi blauw...
Marthy zei…
We hadden onverwacht stralend weer en dat was mooi meegenomen voor deze foto's.
Ik ben er wel een paar keer geweest hoor (https://sjannesblog.com/2015/05/25/rotterdam/), maar zonder gids. Zou leuk zijn met Els i.d.d.
Marthy zei…
Misschien de volgende locatie voor de Bloggersclub?
Sjoerd zei…
Rotterdam is in dat opzicht een echte stad, de enige echte in Nederland.
Wat indrukwekkend, dat gebouw. Zo knap hoe iemand dat bedenkt. En de Erasmusbrug, ik zag hem nog niet in het echt, maar dat vast eens gebeuren. Mijn neefje (23) studeer bruggenbouw, zo bijzonder hoe ze die dingen kunnen bedenken en berekenen.
Ageeth Mooij zei…
Ik vind het prachtig van die grote imposante bouwsels door mensenhanden gemaakt. Voor de meeste mensen in Nederland ligt Rotterdam niet in de buurt of op weg ergens naartoe. Het lijkt mij enorm de moeite waard, maar dat heb ik ook met de Achterhoek en Oost-Groningen.
Marthy zei…
Ja Sjoerd, wat moderne gebouwen betreft loopt Rotterdam wel aan kop. Het zal ook wel komen door de vernietiging van het stadshart tijden de oorlog.
Marthy zei…
Bruggenbouw, wat een mooie studie. En in een waterland als Nederland zal er altijd wel een uitdaging te vinden zijn voor jouw neef.
Marthy zei…
Dit is net een grote blokkendoos, vind ik. Maar dan niet gestapeld door kleuters maar door grote mensen.