Doorgaan naar hoofdcontent

Het blijft in de familie

Ik deel veel uit de laatste tijd. Nu weer aan schoonzus Anja. Ze heeft een heerlijke kleindochter en er is een tweede op komst. Zij wist dat ik nog poppenkleertjes had die haar moeder voor onze dochter Floor veertig jaar geleden breidde en regelmatig drukte ze me op het hart ze vooral niet weg te doen. Voor Saar ligt hier nog genoeg om mee te spelen dus ik heb de poppenkleertjes gewassen, hier en daar wat hersteld met het stopgaren van mijn moeder en afgelopen zondag ging er een hele stapel mee naar de verjaardag van Anja. 

De poppenwagen, ruim veertig jaar geleden tweedehands gekocht voor Floor nam ik ook mee. Snoopy die erin zit heeft Saar nooit leuk gevonden en thuis heeft ze al een grotere poppenwagen. Met dat poppenwagentje had ik het wel even moeilijk maar hij werd zo enthousiast ontvangen door de kleindochter van schoonzus en zwager dat ik er er direct vrede mee had. 



Reacties

Wat je schrijft: het blijft in de familie. En je hebt zelfs de foto's nog!
Zonnige groet.
anja zei…
Best te begrijpen dat je het er even moeilijk mee had, maar wat fijn om te zien dat zo'n klein meisje er helemaal blij van wordt! Daar zal ze veel speelplezier mee hebben.
Bertiebo zei…
Zo leuk die gebreide kleertjes. Ik heb nog heel veel door mijn moeder gemaakte poppenkleertjes. Inmiddels 65 jaar oud en nog picobello in orde. Wordt nog steeds gebruikt. De tweeling begint er nu ook aandacht aan te besteden
Marthy zei…
We hebben de foto's nog, hihi.
Marthy zei…
Fijn dat we veel bewaard hebben, Bertie. Ik had er ook altijd de ruimte voor maar dat zou weleens kunnen gaan veranderen.
Marthy zei…
Ze was er zo lekker mee bezig, Anja, echt leuk om te zien.
KnutzEls zei…
Onbetaalbaar en tijdloos. Leuk toch dat ernu weer eekind mee speelt.
Leuk om spulletjes te laten rouleren.
Emie zei…
Een perfecte bestemming voor deze leuke spullen. En het ruimt nog lekker op ook! Goed bezig hoor. Wat aandoenlijk die gebreide poppekleding, nostalgisch.
Marthy zei…
Zo is het goed, Els.
Marthy zei…
Vooral met baby- en kinderspullen. Er is ook al veel naar onze buurtjes gegaan die twee kleine kleinkinderen hebben.
Marthy zei…
Mijn schoonmoeder kon heel goed handwerken. Veel van de kanten kleedjes die verleden week op mijn blog stonden waren ook van haar hand.
Sjoerd zei…
Met pijn in het hart... Ik zou hetzelfde hebben.
Marthy zei…
Ja, Sjoerd, soms is het jammer maar ik kan echt niet alles bewaren.
Vorige week vond Saar het nog wel goed hem even te houden Haha.... die Snoopy, eigenlijk Belle heb ik ook nog! Weet alleen niet of ik het roze jurkje nog heb 😉
Oh wat een leuke spullen allemaal. Het rieten poppenwagentje van dochter staat hier ook nog. Ze heeft ook een andere poppenwagen gehad, maar die hebben we weggegeven toen ze er niet meer mee speelde.
Marthy zei…
Floor en jij speelden er samen mee. En met de Barbies. Maar als jij dan weer naar huis ging gooide ze die barbies in de kast en keek er niet meer naar om.
Marthy zei…
Deze kon ik ook nooit weg doen, Jeanette. Maar nu is toch de tijd gekomen.
Jan uit Perth zei…
Wie geeft wat 'ie heeft, is waard dat 'ie leeft, Marthy :-)
miekequilt zei…
Wat fijn dat de spulletjes een goede bestemming kregen. En dat poppenwagentje gaat nog wel een generatie mee, denk ik.
Onliemie zei…
Oh zo'n poppenwagentje staat hier ook op zolder! Ik vind die nog altijd even leuk! Maar of minimeneerkes met poppen spelen?
Marthy zei…
Natuurlijk wel. Alle drie de kleinzoons hebben achter dat wagentje gelopen.
Marthy zei…
Dat is weer een hele mooie, Jan.
pieke zei…
wilde ik ook zeggen, das snoopy niet, dat is Belle!
ik had haar ook vroeger
moedertje28 zei…
Ohw die had ik ook alsnkind was mijn beste maatje nog balen die weg is