Doorgaan naar hoofdcontent

Met de waterbus naar Rotterdam

We hadden vrienden op bezoek gisteren en gingen met de waterbus naar Rotterdam. Opstappen kan in Krimpen aan de IJssel van een groot gratis parkeerterrein en dan kan je richting Dordrecht of Rotterdam. Leuk, ik vind zo'n tochtje met de boot al een uitje op zich. Hier komt de waterbus net aanvaren. Daarnaast ligt de Ark van Noach, gemaakt door timmerman Johan Huibers.

We deden eigenlijk niets bijzonders in Rotterdam, bezochten wel even het Fotomuseum. We zager er de persoonlijke keuze uit de museumcollectie van fotografe Charlotte Dumas die als gastcurator uitgenodigd was. Dumas heeft vijftien foto’s geselecteerd die haar inspireren of aan het hart gaan. Mooie oude foto's die iets vertellen. Over de andere tentoonstellingen die er liepen kan ik kort zijn, we vonden er niets aan. Wat we nou wel weer erg leuk vonden was deze uiting van Street Art ergens in een zijstraat. 



De uitvoerder en zijn hulpje, het ontwerp was van iemand anders werd er verteld. Er wordt heel wat verf voor gebruikt maar ze hadden wel netjes de straat schoongemaakt. Wat staan ze trots te kijken, hè. Mag ook wel want het is een prachtig kunstwerk geworden.




Reacties

In de weer zei…
Schitterend, daar kan ik zo van genieten.
Bertiebo zei…
Ze staan zeker trots te kijken en dat mag dan ook wel.Superleuk. Wij hadden laatst in het Foam dezelfde ervaring: niks aan
KnutzEls zei…
Gaan graag met de waterbus. En waar is die street art..... Hoor ik nog wel.
Een bootreisje is altijd leuk! Het lijkt meteen een verre reis. Heb jij dat ook?
Marthy zei…
We liepen terug van de Decathlon op de Coolsingel naar de Erasmusbrug en ik weet bijna zeker dat het nog op de Coolsingel was, een zijstraatje naar rechts.
Marthy zei…
Het werd opeens mooi weer na de regen, de zon begon te schijnen en iedereen stond op het dek te genieten.
Ik vind het knap gemaakt die muurschildering daar mogen ze zeker trots op zijn.
Sjoerd zei…
Die waterbus lijkt me ook wel leuk. Ik ben een voorstander van echte street-art...
Zo knap vind ik dat, zo groot werken. En kijk die 'kleine' stralen....
Die waterbus lijkt me inderdaad een belevenis op zich. Ik las dat je in de zomer ook met de waterbus naar tiengemeten kan, een aanrader!!!!
Marthy zei…
Ja, en je kan ook naar de Biesbosch, lijkt me ook leuk om eens te doen.
Marthy zei…
Was zo'n leuk ventje.
Marthy zei…
Ik dacht wel dat jij dit leuk zo vinden, Sjoerd.
Marthy zei…
Ik ook, Toos, sta daar echt met plezier naar te kijken.
Marthy zei…
Ik wordt hier vrolijk van.
Marthy zei…
Het is echt kunst, Alet.
Onliemie zei…
Weer even niet gereageerd maar wel komen lezen! Genoten van je mooie foto's en leuke verhalen. Deze week een reportage over Gouda gezien op "de Belg" en dan denk ik "oh dat zag ik al bij Marthy!" En de blogmeet leek me ook fantastisch! Herkenbaar zo een eerste ontmoeting en toch net of je mekaar al jaren kent! Heerlijk Blogland.
Marthy zei…
Door regelmatig bij andere bloggers te lezen weet je veel van elkaars leven, Kris. Dat schept toch een band.
Onliemie zei…
Fantastisch leuke post vandaag! Je bent een schat! Dankjewel. xxx