Doorgaan naar hoofdcontent

Onze trouwe bus

Deze foto is van maart 2015 toen we met onze auto met daarop de daktent vier weken rondtrokken in Marokko. Prachtige vakantie en wat hadden we een plezier van onze Volkswagenbus, het was in die weken gedeeltelijk ons huis. De bus is bijna vijftien jaar oud en blijft ons trouw dienen. Gisteren is hij voor de keuring geweest en hij mag weer een jaar mee. Dat hadden we ook wel verwacht want we hebben afgelopen jaar geen enkel probleem met de auto gehad terwijl wij toch wel kilometervreters zijn. Ik heb net even gekeken, 393.670 km op de teller, dat is bijna 4 ton! Zolang de auto ons zo probleemloos brengt waar we wezen willen blijven wij er in rijden. Onze trouwe bus gaat niet zomaar weg, we kunnen nog wel even zonder ingebouwde navigatie en parkeersensoren.

Reacties

anja zei…
Gelijk heb je, zo'n trouwe auto doe je niet weg totdat hij echt op is.
Leuke foto, jullie hebben heel leuke avonturen beleeft met de bus!
Emie zei…
Een soort derde huis dus. Nog veel veilige kilometers toegewenst!
Pippa's Hus zei…
Dat is nog eens kwaliteit. Daar droom ik ook van, ooit zo'n bus. XX Esther
De reis kan dus weer beginnen!
KnutzEls zei…
En wat ga je aan zo'n wagen hechten. Nog veel fijne kilometers.
miekequilt zei…
Wat veel heerlijke kilometers hebben jullie gereden. Wij hebben sinds kort een Peugeot bus, de droom van mijn man. En wat rijdt het fijn. Ik snap dat jullie de bus niet weg doen. Nog veel veilige kilometers gewenst.
Annelies zei…
Nog even en dan heeft jullie bus weer een flinke rit voor de boeg, Marthy!!
Maar die weg weet de bus vast wel uit z'n hoofd!!
Marthy zei…
Met geen auto hebben we zoveel meegemaakt als met deze, Anja.
Marthy zei…
Of twee al niet genoeg is, Emie.
Marthy zei…
Duitse kwaliteit, zou mijn man zeggen.
Marthy zei…
Hoho, nog eventjes wachten.
Marthy zei…
We hoeven alleen maar in te stappen, Annelies, de auto doet de rest;-)
Marthy zei…
Je zit zo lekker hoog, hè Mieke.
Marthy zei…
Ja, het klinkt gek Els, maar ik ben gehecht aan die auto.
Ton zei…
Wat kan je daar blij van zijn: goedgekeurd.
Sjoerd zei…
Ik kan me het gevoel heel goed voorstellen. Ik vond het destijds zonde dat we onze trouwe Ford Transit met dubbele cabine weg moesten doen omdat mensen in de buurt ons de bus niet gunden en hij in de straat gewoon gesloopt werd.
Anoniem zei…
Ha ha ik las te snel. Hé wat leuk net als ons, onze trouwbus, dacht ik dat er stond, Wij hadden namelijk een trouwbus zo'n Engelse dubbeldekker. Maar die van jullie is trouwer ;) die van ons maar één dag. Lies
Marthy zei…
Gesloopt...dat is erg.
Jan uit Perth zei…
86-BK-DV: Bijzonder Krachtig, Deze Volkswagen!
Vera zei…
Geweldig Marthy dat deze trouwe vriend waar jullie zoveel kilometers mee gereden, veel mee gezien en beleefd hebbeb en o zo betrouwbaar is geweest, weer een jaartje met Julie op pad kan. Ook ik heb de eer gehad om in deze VW plaats te mogen nemen! Nog heel veel veilige kilometers gewenst voor jullie en de "VW" ❤❤
Dan heeft onze middelste met zijn bus nog heel wat kilometers voor de boeg :-)
Ik neem aan dat jullie bus op diesel rijdt, wat gaan jullie doen als de regels overal strenger worden tav oudere diesels?
Marthy zei…
Leuk! Ik ga hem onthouden.
Marthy zei…
Ja, de bus rijdt op diesel maar de volgende auto niet meer. Wij komen bijna niet in steden met de bus en binnen een paar jaar zal hij tocht vervangen worden.
Onliemie zei…
Volkswagen! Het merk waarmee onze familie meer dan 50jaar reed. Ook nog met die oude keverkes. De echtgenoot kreeg die microbe over tot de zoon verkoper werd van een ander merk. En nu rijden we met een Koreaan. :-)
Marthy zei…
Onze vorige was een VW Passat stationcar waar we heel lang mee gereden hebben. Nu kijkt hij ook weleens naar een Koreaan, die hebben een mooie hoogzitter.
Vlimbouter zei…
Herkenbaar! Wij kunnen ook niet scheiden van onze minibus, hoewel hij ook al 12 jaar oud is.