Doorgaan naar hoofdcontent

Vandaag is geel

Officieel is het nu drie dagen lente maar buiten is daar nog weinig van te merken. Alhoewel, net scheen de zon even maar van een echte voorjaarsdag kan je nog niet spreken. Dus ik heb de lente maar naar binnen gehaald met narcissen op pot en in de vaas. Die laatsten, narcissen voor in de vaas zie je niet zo vaak meer te koop, valt me op. Het is allemaal tulpen wat de klok slaat. Maar juist narcissen vind ik zo leuk rond deze tijd, geel is tenslotte de kleur die mij het meest doet denken aan het voorjaar. Ook in Frankrijk is het nog koud, in de Pyreneeën is er vannacht 80cm sneeuw gevallen. Toch gaan we over een week of wat weer naar het zuiden vertrekken, mijn tuin roept.


Reacties

Ageeth Mooij zei…
Ik moest laatst ook echt op zoek naar narcissen voor op de vaas. Bloemisten hebben ze nauwelijks, ook omdat ze slecht combineren met andere bloemen in de vaas i.v.m. schadelijk slijm. Prachtig zijn ze, zo vrolijk!
Onliemie zei…
Dan hebben wij vandaag meer chance. Prachtige lentedag hier! Jij jaloers op mijn ongewilde nieuwe lay-out? Ik helemaal stikjaloers op jullie Ardèche leven! En dat is wel wat anders. Zeker weten!😉 Aftellen maar! Het gaat weer fantastisch zijn in Frankrijk!
Marc Dufraing zei…
Op de Pyreneeën ligt inderdaad nog heel veel sneeuw!! Ik zie ze blinken als ik terug kom van het dorp (bakker, bouwmaterialen, ...) Altijd een prachtig zicht - en dan weet ik ook weer waarom ik hier zoveel ben. In het voorjaar proef ik de sneeuw in de wind die over de Pyreneeën komt en de zuivere lucht die er hier toch is - weinig verkeer, geen vervuilende industrie, ...
Narcissen binnen ben ik niet zo van, maar heb ze wel in de voortuin. Het staat wel heel gezellig. En hier was het vandaag prachtig weer, we hebben de hele middag in de tuin gezeten, 2e zoon is net terug van 4 maanden varen en heeft dan altijd veel te vertellen.
Marthy zei…
IK reed vanmiddag in heel druk autoverkeer en dacht aan de stilte op het platteland bij ons daar in Frankrijk.
Marthy zei…
Er hoeft voor mij niets anders bij in die vaas, zo leuk al dat geel.
Marthy zei…
Ja Kris, ik begin weer de kriebels te krijgen, het wordt langzaam weer tijd om te gaan.
Marthy zei…
Wat fijn, je zoon met veel verhalen weer thuis en dan ook nog in de zon kunnen zitten. Jammer genoeg was het daar hier voor nog te koud.
Elizabeth zei…
Je hebt de lente in huis gehaald! Vanmiddag werd het opeens heel lekker buiten, zo anders dan gisteren met de wind. We krijgen er zin in hè..
Marthy zei…
Langzaam zijn we er wel aan toe, hè Elizabeth.
Geel hoort inderdaad bij de lente. Als ik narcissen zie, moet ik aan mijn werk in de bloemenzaak denken. Daar bleven altijd bossen met "gapende" narcissen over en die mochten we aan het eind van de dag mee naar huis nemen.
Ik hoor je Franse tuin roepen (-:
Sjoerd zei…
Hier was het vandaag heerlijk weer met zowaar een zonnetje en 13 graden....
Emie zei…
Heerlijk hoor dit soort vrolijkerds. Binnen of buiten ik vind ze altijd geinig.
Marthy zei…
Zie je wel, dan ben ik toch niet de enige die dat hoort;-)
Marthy zei…
Ik kom in Limburg wonen!
Marthy zei…
Het vrolijkt de boel wat op.
Op en top lente die narcissen!
Ik kan me voorstellen dat je tuin roept. Ik kan hier ook nog wachten op nu serieus te starten :-)
Lekker vrolijk, narcissen in huis! In Oostenrijk hebben ze - daar waar wij vaak/graag zijn - van de winter niet/nauwelijks kunstsneeuw hoeven te spuiten. Volgens mij ligt er tot ver in de zomer nog sneeuw op de bergen.
Marthy zei…
Vandaag hier een zonnige dag en dan begint het no meer te kriebelen.
Marthy zei…
Als het maar niet op ons plekje in de Ardèche ligt, Inge;-)
Anoniem zei…
Ik heb laatst 20 losse narcissen gekocht bij de A.H in de aanbieding voor 3 euro, 1 plus 1 bos gratis. Hebben meestal deze aanbieding in het voorjaar. Staan nu buiten op de tuintafel in een vaas achter het woonkamer raam, hartstikke fleurig en hartstikke lente. Wel even in de garage gezet in koude vries nachten.
In de weer zei…
Hier ook al een beetje voorjaar, vanmiddag lekker even buiten in de zon gezeten.
Annelies zei…
Het gaat de goede kant op hier, Marthy! We hebben zowel gisteren als vandaag in een lekker zonnetje buiten kunnen "rommelen". Heerlijk!
Geniet nog even van je Nederlandse dagen, hoor!!
Marthy zei…
Oh, wat klinkt dat lekker, hier doe je me echt een plezier mee.
Marthy zei…
Ik zet mijn gekregen geraniums ook 's avonds even binnen.
Marthy zei…
Vanmiddag nog even een perk met Annabellen gekortwiekt, was lekker buiten.