Doorgaan naar hoofdcontent

Afspraak bij de kathedraal

Meestal rijden  we naar het zuiden als we een paar dagen weggaan maar nu gingen we naar het westen van dit grote land en dat is nog een heel stuk rijden. We passeerden de Mont Mezenc waar we velden vol kleine hyacinten zagen en daarna weer felgele koolzaadvelden. Le Puy en Velay lieten we achter ons en daarna Clermont Verand.

We doorkruisten het Centraal Massief waar we ontelbaar veel weilanden vol met paardenbloem zagen, wat mooi was dat.

En toen kwamen we in de stad Limoges waar we onze auto parkeerden vlak bij de kathedraal. Daar hadden we een afspraak, ze zaten al op ons te wachten. Onze wandelmaatjes, Mart zijn zus Anja en haar man Kees. Ze zijn sinds drie weken onderweg van Vezelay naar Santiago de Compostela en wij gaan een paar daagjes met hen meelopen.


We hebben eerst onze rugzakken bij ons overnachtingsadres naast de kerk gebracht. We slapen vannacht bij de Soeurs Franciscaines, op de foto stempelt een zuster onze reisbrief van de Camino af. Vanavond lekker buiten op een terras gegeten, we hadden heel wat bij te praten.



Reacties

Wauw, ik ben jaloers!
In de weer zei…
Wat leuk Marthy, fijne dagen !
Onderweg naar Santiago de Compostela, dat lijkt me erg bijzonder!
miekequilt zei…
O,wat leuk en gezellig, samen zo’n stuk lopen. Ik wens jullie mooie dagen met mooi wandelweer.
Klinkt heerlijk. Wat een prachtig land is het toch
Marc Dufraing zei…
Het hoeft niet altijd "werkendag" te zijn! Veel plezier op jullie tocht.
Bertiebo zei…
Wat gaaf, Marthy. Veel plezier
Unknown zei…
Wat ontzettend leuk Marthy, hell veel plezier met z’n vieren! Dikke kus van ons. Groetjes Barrie en Ina
Emie zei…
O ja, je had het me verteld. Lijkt me helemaal te gek om te doen en het zal vast een bijzondere ervaring worden. Goede wandeling,pelgrims.
JanetW zei…
Lijkt me een heel bijzondere ervaring om ( een deel van) deze pelgrimsroute te lopen, goede en mooie wandeldagen gewenst.

Wij kennen Frankrijk alleen van de zomervakanties ( beiden werkzaam in onderwijs) We hopen over een paar jaar als pensionado's ook eens een ander jaargetijde mee te mogen maken. Ik geniet volop van je mooie foto's van dat prachtige land.
Fijne wandelingen. En wat bijzonder om dat met (schoon)zus en zwager te kunnen doen.
Familie kies je niet uit, maar krijg je en dan is het fijn dat het klikt.
Onliemie zei…
Zalig! En wat een eind! Vertrokken in Vezelay. Mooi stadje met heel mooie basiliek. Wij kampeerden ooit daar in de buurt. En dan nog helemaal tot Compostella! Knap hoor. En jullie rit naar Limoges was prachtig met al dat "lentegebloei". Hoe geraken jullie over enkele dagen weer aan jullie auto? Liften? :-)
Heel veel wandelplezier!
Ton zei…
Buen camino.
Sjoerd zei…
Het lijkt me heerlijk als je zo'n lange wandeling erop hebt zitten, al is het in etappes.
Het is dat ik geen jaloezie ken, Marthy maar anders...
Ik ben zo blij voor je dat je deze stukken kan lopen. Het betekent zo veel voor je. Geniet van elkaar, de weg en de ontmoetingen ♥
Marthy zei…
Ik begrijp het wel als je een beetje jaloers bent hoor, Mirjam.