Doorgaan naar hoofdcontent

La Coquille - Thiviers 18.5 km

Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn wat overnachten betreft dus gisteravond sliepen we heel wat eenvoudiger in een refuge van de Amis de Saint Jacques in La Coquille. Behalve wij vieren overnachtte er nog een Engelsman, Steve. Onze gastvrouw  daar was de Nederlandse Henny. Zij doet dit werk op vrijwillige basis. Er werd door haar een lekkere maaltijd voor ons gekookt en we hebben onder het genot van een glaasje wijn nog lang zitten kletsen.


We liepen vandaag van het dorp waar we begonnen tot het dorp waar we eindigden met geen ander dorp er tussen. Het was alleen maar bos en velden, hier en daar een boerderij. 


Onze slaapplaats voor vannacht was een trekkershut voor pelgrims op de camping van Thiviers. We waren er vroeg en na het douchen deden we nog gauw een wasje wat gelukkig nog droogde. Lekker gegeten in het campingrestaurant.



Reacties

In de weer zei…
Oei, geen schoenen op tafel zeggen we hier want dat brengt armoede. Maar voor jullie niet zo te zien, wat een rijkdom aan natuur onderweg om van te genieten.
Die schoenen doen hun werk goed! En of je nou luxe slaapt of in een stapelbed, ik denk dat jullie daar niet veel van meekrijgen, want die lijven willen alleen maar slapen.
Sjoerd zei…
Een pelgrimstocht kent ook ontberingen...
Emie zei…
Die schoenen op tafel was ook het eerste dat mij opviel. Een soort doodzonde bij ons thuis. Maar wat een geinig contrast tussen jullie verschillende overnachtingsplekken! Ik heb al menig pelgrimsverhaal gehoord en dat van jou is er een mooie aanvulling op. Als ik het fysiek zou kunnen dan zou ik het zeker ook doen.
Die schoenen op tafel kunnen wel wat ontluchting gebruiken na zo'n dagetappe. Wat een leuke foto! Ik ben het met Sjoerd eens: een beetje ontbering hoort erbij. De "koppen" worden steeds bruiner...