Doorgaan naar hoofdcontent

De duivenhoudsters

De duivenhoudsters is een roman die zich afspeelt tijdens en na de val van Jeruzalem (70 n.C.). Het boek omvat een periode van vier jaar, waarin een groep van negenhonderd vrijheidsstrijders met hun gezinnen het fort Masada bezet houdt en de Romeinen proberen dit joodse bolwerk in te nemen. Het verhaal is ontleend aan de geschiedschrijver Flavius Josephus, die als enige de belegering van Masada heeft vastgelegd. De levens van vier dappere en opmerkelijke vrouwen kruisen elkaar in de wanhopige tijd van de belegering van Masada, wanneer de voorraden slinken en de Romeinen oprukken. De vier vrouwen werken in de duivenhokken en alle vier hebben ze geheimen: wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en van wie ze houden.

Een heel ongewoon boek vol symboliek. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten en het is mooi om te lezen hoe de mensen in de eerste eeuw na Christus leefden. Het wordt uit de beleving van de vrouwen verteld, eigenlijk heel ongewoon voor die tijd. Het verhaal is wreed, bitterzoet en ontroerend. Lees het maar, zou ik zeggen.

Reacties

Sjoerd zei…
Lijkt me best wel eens fijn om te weten hoe het er in die tijden aan toeging.
Emie zei…
Dat klinkt echt heel interessant. Ik hou van dit soort boeken.
Bertiebo zei…
Dit boek wil ik zeker lezen. Ik ben daar geweest, in Masada
Dit lijkt me een prachtig boek. Ik heb de titel genoteerd. Dankjewel, Marthy.
Ageeth Mooij zei…
Bedankt voor de tip Marthy!
Marthy zei…
Nadat ik dit heb gelezen zou ik Masada ook weleens willen bezoeken. Een plaats vol historie.
In de weer zei…
Ik wou net even kijken naar jou blog over het privacybeleid maar die is helemaal verdwenen, klopt dat of is er hier misschien wat mis. Kan je andere berichten wel zien.
Marthy zei…
Ik mail je even, Toos.