Doorgaan naar hoofdcontent

Langlaufen

Van vrienden waar we gisteravond nog gezellig wat hadden zitten drinken kregen we vanmorgen een berichtje. Zij waren op weg naar België en melden dat er in St. Julien du Gua geen brood te krijgen was omdat de bakker door sneeuwval er niet door kon komen. Nou had ik geen brood nodig want dat bak ik zelf maar sneeuwval op 13 mei wilden wij weleens met eigen ogen zien dus in de auto en omhoog. We reden weg met 4 graden maar met het stijgen zakte te temperatuur al gauw tot rond het vriespunt en veranderde de regen in sneeuw. 

Op de Col de 4 Vios lag al een behoorlijke laag sneeuw en alles om ons heen werd steeds witter, de weg, de bomen en struiken.



We werden met een behoorlijke snelheid gepasseerd door een auto met aanhanger die blijkbaar haast had. Maar haastige spoed is zelden goed en zeker met gladheid. Twee kilometer verder was hij uit de bocht gevlogen en lag zo diep in de kant dat de auto er niet op eigen kracht uit zou komen. De rechterkant van de wagen zat goed in elkaar want daar hadden een paar bomen in de weg gestaan. Het werd steeds gekker met die sneeuw, er lag daar boven echt een flink pak. Vlak voor Mézilhac is een zijweg en konden we keren waarna we stapvoets terug zijn gereden tot we weer onder de sneeuwgrens kwamen. Op dit moment, 15.15 uur regent het nog steeds hier en is de temperatuur laag wat wil zeggen dat een kwartier rijden hiervandaan het hoogstwaarschijnlijk nog steeds sneeuwt. Hadden we nou die langlauflatten maar niet  weg gedaan!


Reacties

anja zei…
Dat verwacht je niet op 13 mei! Wij hebben hier in het Noorden van Nederland de hele dag lekker buiten gezeten, zonnig en warm, maar we zijn net naar binnen gegaan omdat het onweer inmiddels hier is aangekomen. We kijken nu lekker even naar de laatste kilometers van de Giro-rit.
De natuur blijft toch verrassen. Hier in Nederland grote verschillen in temperatuur. Wij in Groningen hebben het 10 graden warmer dan in Amsterdam. Op dit moment komt het onweer eraan in de verte. Wij willen wel een regenbuitje voor de tuin.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me geen fijne ervaring als je half mei de bocht uitvliegt door sneeuw...
Unknown zei…
Gelukkig zit ik in Nederland op de camping maar nog 4 weken en dan gaan we naar de Ardeche. Hopelijk dan beter weer.
Wieneke zei…
Heel bizar, die sneeuw. Leuk dat jullie zijn gaan kijken. Die haastmeneer heeft hopelijk zijn lesje geleerd.
Ageeth Mooij zei…
Indrukwekkend! Bij ons regent het inmiddels rustig en gestaag en daar zijn we blij mee. Hopelijk voor jullie en voor ons zijn er geen excessen (meer) in het weer.
Mirjam zei…
We zagen het net op het nieuws, wat bizar toch? Ik hoop voor jullie dat het snel weer weg is want we willen toch zomer nu?
Liefs,
Mirjam
miekequilt zei…
Ik zie net op het journaal wat ik bij jou lees: Sneeuw!!
Hier de hele dag somber en regenachtig.
Doe maar rustig aan hè. X
Marthy zei…
Morgen schijnt het ook nog zo te zijn, maar daarna komen er langzaam betere tijden, Mirjam.
Emie zei…
Nou moe. Wat een contrasten overal. Wel hele gave foto's!
Marthy zei…
Wij waren stomverbaasd toen hij ons met zo'n vaart voorbij reed en we waren niet verbaasd toen we hem in de kant zagen liggen, haha.
Marthy zei…
Jij en Mieke hebben het goed in het noorden, fijn hoor.
Marthy zei…
Als het een keer omslaat, Annelies, blijft het vaak goed hoor.
Marthy zei…
Tsja Sjoerd, of je nu half januari of half mei door sneeuw uit de bocht vliegt, je zal je rijstijl naar de weersomstandigheden moeten aanpassen.
Marthy zei…
Ik wil zo graag mijn moestuin in, Ageeth.
Marthy zei…
We gingen even een stukje rijden om te kijken of er werkelijk sneeuw lag. Nou, meer dan genoeg, zelfs teveel en daarom keerde we maar wijselijk.
Marthy zei…
Ik nam de meeste foto's vanuit de auto, Emie, het was verdraaid slecht weer daar boven.
Die bestuurder zal de haren wel uit zijn hoofd getrokken hebben van spijt. Gekkenwerk om te hard te rijden in de sneeuw...Winterse plaatjes, Marthy!
Marthy zei…
Ongelooflijk hè, voor half mei.
Jan uit Perth zei…
Wat een verschil met de foto's van afgelopen zaterdag...!
Bertiebo zei…
Bijzonder zeg!
Mirjam zei…
Nou gelukkig maar Marthy.
Groetjes van ons allebei,
Mirjam
Onliemie zei…
En wij hadden een prachtig zomers weekend. Het gaat raar te keer met dat weer de laatste tijd. En met zo'n gladheid op die kleine bergweggetjes? Stapvoets zou nog te snel zijn voor mij. Pffff. Hopelijk hebben de plantjes er niet te veel last van?
Marc Dufraing zei…
Ik las het ook in de krant - sneeuw in de Ardeche en nog extra sneeuw in de Pyreneeën. Momenteel ben ik in B en weet niet goed wat het in Anan doet. Maar nog nooit zo'n slecht (koud en nat) voorjaar gehad. Het water in het zwembad stond op een bepaald moment op 20° maar toen we vertrokken was het op een week tijd weer gezakt naar 16°. Het weer lijkt wel op hol geslagen!Hopelijk begint bij jullie weldra het betere weer en komt de zomer eraan.
In de weer zei…
Ik zag het op t.v en jullie in het echt. Dat heb je mooi weer meegemaakt, toch ?
Wat apart zeg! hier vandaag 25 graden maar komende woensdag wordt het ook weer een stuk minder. Al gaan wij niet uit van sneeuw ;-) Hopelijk loopt de tuin er geen schade van op. Groetjes uit een zon overgoten Leimuiden!
Marthy zei…
Tot nu toe is het in Nederland beter weer geweest dan in de Ardèche, Jan.
Marthy zei…
Ja, dat kan je wel zeggen;-)
Marthy zei…
De plantjes willen zon!!
Marthy zei…
Wij zitten hier 25 jaar maar inderdaad, nog nooit zo'n slecht voorjaar gehad. We zullen het er mee moeten doen.
Marthy zei…
Ik vond al die sneeuw wel weer spannend, Inge.
Marthy zei…
Die planten kunnen wel tegen een stootje, alleen groeien ze niet hard met die lage temperaturen.
Vera zei…
Natuur regelen wij nog steeds niet, zien wij maar weer en gelukkig maar. Hier gisteren heftige regenbuien en daardoor ondergelopen straten en huizen.
Marthy zei…
Ik zou het niet graag moeten regelen, Vera, want het iedereen naar de zin maken is onmogelijk;-)
Pippa's Hus zei…
Wat bijzonder om het hier te lezen terwijl het hier weer errug warm is vandaag. XX Esther
Marthy zei…
Ook vandaag is het hier steenkoud, brrrr.
Elizabeth zei…
Niet te geloven... Ik las je berichtje gistermiddag al op m'n telefoon en dat moest ik toch echt even aan Peter laten zien. Bizar, deze tijd van het jaar... We zijn verschillende keren in mei met de camper naar Frankrijk geweest en we gaan ook graag hoog, maar dit... Een aparte ervaring voor jullie!
Van onze buurvrouw hoorden we dat het in Italie ook koud is, en zelfs op Sardinië... haar dochters zitten daar. En in Nederland is het zo prachtig weer, vandaag ook weer 26 graden in Hardinxveld...
Nou, ik hoop dat het weer bij jullie snel omslaat hoor, kun je lekker de tuin in!
Marthy zei…
In die zes weken dat we hier zijn hebben jullie in Nederland al veel beter weer gehad dan wij hier. Vaak is het andersom, dus ik gun het jullie en voor ons gaat de zon ook wel schijnen.