Doorgaan naar hoofdcontent

Mooi blad

We kochten verleden jaar op een brocante markt deze potten en smeerden ze in het najaar een paar keer in met yoghurt zodat er een mooi mos laagje op zou gaan groeien. Dat wil nog niet zeggen dat het bij iedere pot lukt want deze potten waren vies zwart geworden, beslist niet mooi. Het kostte nog veel moeite om ze schoon te krijgen maar ik heb gelukkig een man met veel geduld.

Vandaag de potten op de plek gezet waar ik ze wilde hebben en in iedere pot een spirea (Spirea japonica Goldflame) gezet. Ik viel voor het mooie blad. De blaadjes zijn eerst rood, dan verkleuren ze naar geel en later in het jaar koperkleurig. Ze krijgen diep roze bloemetjes. We gaan het zien, voorlopig ben ik er mee in mijn sas.


Reacties

Emie zei…
Heerlijk om de tuin steeds verder aan te kleden!
Staat mooi zo samen!
miekequilt zei…
Heerlijk om zo bezig te zijn. En eindelijk weer zon, zo te zien.
Die stoere potten zijn mooi!
Mooie combinatie, pot en plant.
Annelies zei…
Wat leuk, ik kende ook die tip van yoghurt op iets smeren om het bemoster en daardoor ouder eruit te laten zien (of karnemelk). Heb vroeger nog gedacht om het op de dakpannen te smeren om ze zo een oude look te geven. Toch maar niet gedaan uit angst voor de lucht!
Marthy zei…
Ik heb hier een paar potten staan waar het prachtig bij gelukt is, Annelies. Iedereen denkt dat ze antiek zijn. Maar bij deze potten wilde het niet lukken, jammer.