Doorgaan naar hoofdcontent

Pech

Toen we gisterenmiddag boodschappen hadden gedaan in Privas en terugkwamen in Le Serret roken we bij het uitstappen een flinke diesellucht. OK, we hadden getankt en nog een jerrycan diesel vol gegooid maar dat kon toch niet zo erg ruiken. Ik keek nog even achterin de auto of die jerrycan soms gelekt had maar dat was niet zo en liep daarna de trap af  met een tas met boodschappen. Na een paar minuten stond de man voor mijn neus met de mededeling dat de auto niet meer wilde starten en dat we een behoorlijke brandstoflekkage hadden. Oeps, we moeten volgende week in Nederland zijn voor een paar belangrijke zaken. Toevallig wist Mart dat de auto van een van onze buren bij een garage gekocht was waar wij goede berichten van hadden gehoord. Telefoonnummer en naam waren op de auto te vinden en toen ik tegen zessen belde kreeg ik de eigenaar van de zaak aan de lijn die me beloofde om morgen met een takelwagen te komen. Hij kwam inderdaad en kreeg na een paar pogingen de auto gestart zodat hij hem makkelijk op de takelwagen kon krijgen. Het zal of de brandstofpomp of een leiding zijn denken wij. We worden gebeld over de kosten en wachten in spanning af.

Reacties

anja zei…
He bah, altijd vervelend zoiets. Wel fijn dat er zo snel iemand de auto is komen ophalen, hopelijk is de auto dan op tijd klaar voor de rit naar Nederland.
Ageeth Mooij zei…
Ik duim dat het meevalt met de kosten!
KnutzEls zei…
Hopelijk te verhelpen. Je bent erg onthand zonder auto. Succes.
Marthy zei…
Geen metro hier, Els;-)
Oei, dat is een tegenvaller, spannend ook, maar het komt vast goed.
Emie zei…
Jakkes, daar zit je niet op te wachten. Duim voor jullie dat het meevalt en de auto weer snel in orde is.
Ook ik zal duimen dat de kosten meevallen!
Gelukkig kreeg de garage-meneer hem toch aan de praat. Nu hopen op een goede afloop.
miekequilt zei…
O dat is vervelend. Hopelijk komt het goed.
Elizabeth zei…
O jakkie, dat komt altijd ongelegen! Hopen dat het meevalt, want autoreparaties zijn duur...
Sjoerd zei…
Dat wordt spannend als je de auto nodig hebt... Ik hoop dat de kosten niet de pan uit reizen. Had je niet de pechhulp van de ANWB kunnen inschakelen.
Onliemie zei…
Oei dat is niet leuk. Hopelijk snel weer klaar met niet al te grote kosten.
Jan uit Perth zei…
Hier zit er nog een te duimen, Marthy!
Marc Dufraing zei…
Heel vervelend als een auto (en andere apparaten) het niet willen doen. Hopelijk valt het allemaal mee en is de reparatie snel gebeurd. vorig jaar moesten wij noodgedwongen op de dag van het vertrek zelf meer dan een week terug naar ons vakantiehuis gebracht worden omdat de reparatie zolang duurde. Maar dat was eigenlijk ook niet zo erg, alleen onverwacht.
Marthy zei…
Het ziet er naar uit dat we een huurauto zullen moeten nemen, vanmiddag weten we meer.
Annelies zei…
Zul je altijd zien: de auto doet het jaren zonder problemen en nu je volgende week op reis moet, opeens pech. Fingers crossed, Marthy en hopen dat het meevalt en dat de auto op tijd weer klaar zal zijn. Sterkte!!!
Wieneke zei…
Oh bah....ik haat dit soort dingen.
Dat is altijd even flink balen!