Doorgaan naar hoofdcontent

Tuinklussen

Vanmorgen vroeg nog wat regen maar na een extra kopje thee werd het droog en vlogen wij naar buiten en deden allerlei tuinklussen. De geraniums die ik van Piet kreeg stonden er wat verpieterd (!) bij dus werden daar de uitgebloeide bloemen en lelijk blad uitgeknipt. Zo, dat knapt op.

Ik zag gisteren op de kwekerij zo'n mooie salvia, kon hem echt niet laten staan. Ze ruiken altijd zo lekker dus ik zette hem op de oude schoolbank vlakbij de tuinpoort, dan loop ik er vaak langs.


Mart maakte een stevige stellage voor de tomatenstokken en ik zette er tien tomatenplanten onder. Niet gezaaid deze keer, dat was geen doen met twee keer een week afwezigheid. In het bed ervoor werd een komkommerplant, een aubergine en een kleine komkommerplant gezet, de soort met die spikkels erop, die wij erg lekker vinden. De bovenste komkommer is een geënte, ik wilde dat eens proberen, ik kocht hem in Nederland voor drie euro. Dat is natuurlijk veel meer dan een gewone komkommerplant maar het schijnt dat een geënte meer opbrengst heeft. We gaan het zien.



Reacties

Pippa's Hus zei…
wat een prachtige geraniums zijn dat! XX Esther
Zo, jij zit er met een voldaan gevoel bij. Nu kunnen de plantjes de rest doen!
Marthy zei…
Dit soort geraniums zijn mijn favorieten.
Marthy zei…
Heel voldaan, Jeanne, maar we zijn nog lang niet klaar met het achterstallig tuinwerk. Maar dat vinden we alle twee niet erg want we doen het graag.
Sjoerd zei…
Poeh, ik ben hier net begonnen in een oerwoud, maar iedere dag een beetje schiet op een week ook behoorlijk op. en volgende week zijn we vrij...
Nog meer komkommers! ! Met 2 planten kunnen wij dat al niet bijhouden ��
Marthy zei…
Zo is het Sjoerd, ook wij hebben nog veel te doen maar iedere dag komen we een stukje verder.
Marthy zei…
Als deze plant het echt goed gaat doen zullen we het ook niet voor kunnen eten. Uitdelen dan maar!
Emie zei…
Ha gelukkig, ik zie weer zon bij jullie. Lekker buiten spelen!
Onliemie zei…
Zo! Fijn! Dit ademt weer helemaal Ardèchesfeer uit! Zo hoort dat deze tijd van het jaar. Die eerste foto! Prachtige pot en mooie bloem. Hopelijk moet je heel veel water geven... (dan wordt het tenminste zomers warm vanaf nu) ;-)
Bertiebo zei…
Eigenlijk is een tuin gewoon heel spannend
Marthy zei…
Die pot is me heel dierbaar. Kocht ik jaren geleden voor een paar gulden op een brocantemarkt. Hij is van gietijzer.
Marthy zei…
Dat vind ik nou ook, Bertie. Er gebeurt altijd wat in een tuin, heel vaak verrassend.
Marthy zei…
Het werd tijd, Emie.
Het valt me op dat het er altijd sfeervol uitziet bij jullie. Gezellige hoekjes in huis en bloeiende taferelen buiten. Vooral het trappetjes is leuk!
Marthy zei…
Ik hoe van het gezellig te maken en het is natuurlijk ook niet zo moeilijk met zo'n mooi oud huis, Mirjam.