Doorgaan naar hoofdcontent

Hapjes en verhalen


Behalve het feit dat iedereen het leuk vindt om elkaar te zien denk ik dat ook de lekkere hapjes die na het officiële gedeelte van de opening van de schilderijententoonstelling opgediend worden een grote trekpleister zijn. 
Schalen vol worden er uit de keuken van het gemeenschapshuis gedragen en men blijft daarna nog volop aanvullen. Flessen koud water, sapjes en grote kannen met heerlijke gekoelde rosé worden op de grote tafels gezet.



De vrouw links is Denise, zij is de burgemeester van Saint Julien du Gua. In mijn ogen een kanjer van een vrouw.



 De vrouw hier rechts van Jacqueline is geboren in Gua en komt 's zomers regelmatig bij haar dochter die er een tweede huis heeft. Zesentachtig jaar oud en ze had nog veen te vertellen over hoe het vroeger was. Prachtig, die verhalen.



Reacties

Ivy zei…
Een heerlijke drukte, maar dat is geen wonder met al dat moois en lekkers.
https://ruraltownliving.blogspot.com/
Ik vind het zo bijzonder, dat jij je daar tussen beweegt en gewoon onderdeel bent van zo'n Frans festijn, waar je je dus verstaanbaar kunt maken. Knap!
Bertiebo zei…
En dat je daar dus gewoo bij hoort. Wat een gezelligheid
Marthy zei…
We zitten hier al vijfentwintig jaar en worden gewoon door iedereen geaccepteerd.
Marthy zei…
Het voegt iets toe aan ons leven hier, Bertie.
Sjoerd zei…
Dan moet je toch zelf ook ratelend Frans spreken...
Marthy zei…
Beslist niet ratelend, Sjoerd maar ik kan me aardig redden en ben niet bang om fouten te maken, dat scheelt ook al een hoop.
miekequilt zei…
Wat leuk dat jullie zo ingeburgerd zijn, dat je voor de opening gevraagd wordt.
Annelies zei…
Leuk, lekker en erg gezellig zo'n dorpsmeeting! Ben jaloers op jullie burgemeester. Die van ons is prima wat betreft het gemeentewerk maar in sociaal opzicht wat minder. Ze weet dat dit soort sociale dingen erbij horen maar je ziet dat ze er moeite mee heeft en het liever ontwijkt.
Marthy zei…
Dit is juist een hele sociale vrouw die een voorbeeld voor veel mensen kan zijn.