Doorgaan naar hoofdcontent

Van Santiago weer naar Porto

Wat een drukte vanmorgen bij ons in de wijk.  Toen we terug kwamen van onze koffie en croissant zijn we maar eens gaan kijken en het bleek dat er een grote groenten- en bloemenmarkt opgebouwd was. Mooi gezicht, al die frisse groenten in allerhande kleuren.


Het is prachtig weer en we doen nog een rondje rond de kathedraal en lopen er even naar binnen waar ik twee kaarsjes op steek. Zo gelovig ben ik niet maar ik ben opgegroeid met dit gebruik, een kaarsje branden voor iemand die het nodig heeft. Door dit te doen sta ik even stil bij de zorgen van een ander mens.


Daarna halen we onze rugzakken op in dit pension waar we een prima kamer hadden.  We gaan naar het busstation, zo'n twintig minuten lopen en stappen daar op een bus die ons in ruim drie uur naar Porto brengt. Daar wacht ons weer een andere kamer voor twee nachten.


Eerst  maar eens wat drinken. De trui kan meteen uit want het is warm in Porto. Daarna maken we alvast een verkennend rondje door een deel van de stad. Morgen gaan we meer bekijken. 


Reacties

En dat wat je ons nu al hebt laten zien is al zo mooi!
Ageeth Mooij zei…
Alleen die markt al, zo leuk! En alles ziet er nog mooier uit met dat hemelsblauw. Veel plezier daar!
Bertiebo zei…
Fijn. Lekker relaxen
Karin en Marcia zei…
Knappe prestatie!!.. Genieten, genieten!
In de weer zei…
Heerlijk gaan genieten daar !
Sjoerd zei…
Dat beloofd nog wat voor morgen. Ik vind Portugal ook een mooi land met veel historische echt oude plekken. Dat vind ik hier nergens.
Emie zei…
Wat fijn dat jullie nog wat tijd te besteden hebben in Porto. Veel plezier.
KnutzEls zei…
Geniet in Porto!
Henny zei…
Geniet van het mooie Porto
Pippa's Hus zei…
Niets zo leuk als een Frans marktje. XX Esther
Marry zei…
Geweldig wat jullie gedaan hebben,
Veel bewonderind
Ton zei…
En beide torens zijn weer te zien. Ze lijken nieuw.