Doorgaan naar hoofdcontent

Sjaals

Met vriendin Stan had ik het laatst over sjaals, we dragen ze alle twee veel. Ze vroeg toen of ik een bepaalde sjaal nog had uit de tijd dat we nog jong waren, een jaar of negentien. 'Die mooie, die dure die ik veel meer droeg dan jij omdat ik hem zo geweldig vond', zei ze. Ik wist meteen welke ze bedoelde, het kon er eigenlijk maar eentje zijn terwijl ik toen toch al stikte van de sjaals. Ik wist zeker dat ik die nog had want ik gooi nooit of te nimmer een sjaal weg, vandaar dat ik dozen vol heb staan. 

Toen ik vanmorgen boven stond te strijken dacht ik aan dit gesprekje en zocht in mijn dozen naar de sjaal waar ik al gauw mee in mijn handen stond. Ja, dit is eigenlijk de mooiste die ik ooit heb gehad, nu vijftig jaar oud. En wat een toeval, ik zag dat de sjaal prachtig bij de nieuwe trui kleurde die ik aanhad. 
Ik ga hem voorlopig maar weer eens een poosje dragen.

Reacties

In de weer zei…
Zoiets is toch helemaal geweldig en zo’n mooie gooi je inderdaad niet weg.
Ik ben ook niet van het weggooien en daarom heb ik hier ook nog steeds een sjaal van mijn moeder die van tijd tot tijd weer ergens bij past.
Marthy zei…
Ik heb er ook nog eentje van mijn moeder, meegenomen toen we haar huis opruimden en die draag ik nog vaak.
Bertiebo zei…
En nu met de trui?
Onliemie zei…
Haha nieuwsgierigaards hierboven! ;-) Leuk dat je er nu weer opnieuw aan denkt en dat ie dan ook meteen goed van pas komt. De vriendin gaat stikjaloers zijn als ze je met die sjaal ziet!
Petra1945 zei…
Ik draag de hele zomer een sjaal... als ik een jasje of een jack aan heb. (En een das als het koud is.) En dan doorgaans het hele seizoen dezelfde, tenzij hij in de was gaat. Verder never nooit niet, dus niet in combinatie met bloes of trui!
Marthy zei…
Ik mis hier wat, Jeanne en Bertie, maar ik weet niet wat??
Marthy zei…
Ik draag sjaals ook op een trui of jurkje, in of op een jack of jas. Zelfs zomers draag ik ze, ik heb een paar mooie, dunne katoenen sjaals.
Emie zei…
Toen ik onlangs mijn kasten opruimde en herindeelde, stond ik ook met een sjaal in mijn handen die ik bijna vijftig jaar geleden kocht. In Parijs nog wel. Ik dacht nog aan een blogje erover, écht waar. Dat doe ik nu maar even niet. Maar mijn collectie zal wel net zo groot zijn als die van jou, gewoon omdat we synchroon leven.
Ageeth Mooij zei…
Dat is een mooi verhaal en een mooie sjaal! Ik heb ook graag wat om mijn nek en draag in de winter veel kolletjes.
Marthy zei…
Ik zit hier te lachen, het zou weer eens niet waar zijn.
Marthy zei…
Afgelopen winter heb ik me zo'n sportkolletje aangeschaft, lekker als ik in een sportief jack loop te wandelen.
Heel bijzonder Marthy. Ik heb laatst toch maar een hele stapel sjaals naar de kringloopwinkel gebracht. Ik heb ze echt heel lang bewaard, maar in het kader van het ontspullen en waarschijnlijk niet meer gaan dragen, toch de stap gezet, zo voelde het echt.
KnutzEls zei…
Draag graag een sjaal en heb er dan ook in soortrn en maten. Vaak als souvenir van een reisje.
Marthy zei…
Ik ben er nog niet aan toe, Jeanette, alhoewel ik er veel echt niet meer zal dragen.
Marthy zei…
Bij het dragen herinner je dat reisje, leuk is dat.
Pippa's Hus zei…
Dat je nooit een sjaal weggooit?! Dat is bijzonder. maar fijn want nu kon je hem zo op duikelen. En hij is weer helemaal hip volgens mij. XX Esther
Ik heb mijn bescheiden verzameling weer eens gewassen en gestreken
Sjoerd zei…
Mijn vrouw draagt eigenlijk nooit sjaaltjes... Volgens mij heeft ze die ook niet.