Multifunctioneel

Sinds een paar weken heeft in St. Julien du Gua, het dichtstbijzijnde dorp op tien minuten rijden, een restaurantje zijn deur geopend. Verleden week zaterdag waren we er al met vrienden gaan eten en gisteravond zijn we er met onze goede vriend Jan geweest. Je moet zo'n beginnende onderneemster toch je support geven, nietwaar? We hebben er echt voortreffelijk zitten eten met een lekker wijntje erbij. De gemeente heeft een paar jaar geleden het pand aangekocht, vervolgens helemaal laten verbouwen met zelfs een nieuw dak erop en nu wordt het voor een hele schappelijke prijs aan een jonge vrouw verhuurd. Het is een win-win situatie want de bakker, tevens kleine kruidenier, is twee jaar geleden gestopt en het dorp zat te springen om iemand die dat weer op zou pakken. Er is genoeg ruimte in dit grote pand dus er is in Gua nu ook weer brood te krijgen en wat kruidenierswaren. Met de grote supermarkten op een half uur rijden is dit voor veel ouderen een uitkomst. En dan doet het restaurantje ook nog vier dagen in de week dienst als schoolkantine. Op Franse scholen wordt tussen de middag een warme maaltijd geserveerd en op het schooltje in Gua werd dit tot nu toe door vrijwilligers gedaan. Nu gebeurt het op een wat professionelere manier waar de gemeente erg blij mee is. Hopelijk gaat dit geheel een succes worden, ik gun het Teodora in ieder geval, ze werkt er hard voor.


Reacties

 1. Leuk zeg, in St. Julien. Ziet er goed uit. Maar wie bakt dat brood dan nu? Want het is een 'depôt de pain', dus er wordt niet ter plekke gebakken..?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top zo'n aanpak. En leuk ook voor jullie. Herkenbaar want ook hier in Palluaud heeft gemeente een lokaal restaurant weer mogelijk gemaakt. Loopt als een trein.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bakker uit St. Pierreville, Marianne, zal jij ongetwijfeld kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima voor de leefbaarheid in die kleine dorpen, Joop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk er naar uit om daar 's ochtends brood te halen, 's middags een klein boodschapje te doen en 's avonds lekker te gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En het is zo'n leuke meid, Wiets.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy