La Dolce Via

Van het tracé van een oude spoorlijn is een paar geleden een fietspad gemaakt met de naam 'La Dolce Via'. Het loopt van La Voulte-sur-Rhône tot Le Cheylard. Wij hebben de route die langs de rivier de Eyrieux loopt vanmorgen opgepikt in Les Ollières -sur-Eyrieux waar we de auto achterlieten. Het was genieten met telkens weer andere vergezichten en kleine dorpjes die we passeerden. In die dorpjes zijn de oude stationnetjes nog bewaard gebleven. In Le Cheylard hebben we maar weer een zondagslunch gebruikt maar wel wat minder uitgebreid als gisteren en zonder alcohol want we moesten nog terug rijden.Reacties

 1. *zucht* zo mooi, en nog zó lekker rustig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sprak gisteren een zusje die een soortgelijk traject wat spoorlijn betreft in New York heeft gelopen! In Spanje hebben ze er vaak fietspaden van gemaakt, fantastisch dat soort hergebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend mooi allemaal. En wat moet het een genot zijn om op zo'n pleintje bij de kerk van de lunch te kunnen genieten. Echt heerlijk...
  Prachtige foto's weer...
  Fijne dag verder nog,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is hier in het meer noordelijke deel van de Ardèche heerlijk rustig, Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die stationnetjes waren zo leuk, Bettie. Overal hing ook nog zo'n leuke stationsklok aan de muur en bij sommige mooie oude lampen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had een deel van dit traject ook al eens gelopen Emie. Maar ontzettend leuk dat ze het nu ook als fietspad in gebruik hebben genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zaten daar heerlijk op dat pleintje, Mirjam en het was helemaal niet druk. We hadden gelukkig mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy