zondag 24 mei 2015

Zondagslunch in Frankrijk

Om de Pinksteren te vieren gingen we lunchen in St. Pierreville en hier moet ik even iets uitleggen. De lunch in Frankrijk, zeker 's zondags rond het middaguur, is iets anders dan in Nederland. Er wordt een complete maaltijd geserveerd, in ons geval een salade met warme geitenkaas vooraf, daarna forel gebakken in roomboter, toen kwam de kaas en daarna had ik een heerlijk dessert, een mousse gemaakt met aardbeien. Kopje koffie toe en toen bood Charles André, de eigenaar, ons nog een digestief aan, een klein glaasje Poire Williams. Jullie begrijpen dat de rest van onze zondag zeer lui was.

8 opmerkingen:

  1. Onder de indruk van dat assortiment kazen. Frankrijk op zijn best.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hierin lijken Frankrijk en Italië op elkaar en wat een geweldige gewoonte. De introductie van het fenomeen zondagslunch is mijn missie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm, dat heet hier toch een feestmaal? ;-) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het wordt tijd, Ludo, dat jij eens naar de Ardèche afreist.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig dat onze kinderen het fenomeen ook omarmt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij vonden het zeker een feestmaal, Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ga emigreren, zo'n lunch wil ik ook wel...haha...
    Wat heerlijk zal dat geweest zijn zeg... al die kazen.... water loopt me in de mond...
    Ik wens je een fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Plaats genoeg in Frankrijk, Mirjam. En ja, je kunt hier lekker eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy