Moestuinmaandag

Eigenlijk heb ik niet zoveel te vertellen over mijn moestuin, want het gaat daar goed, beneden op het tweede terras. De eerste courgetteplant laat zijn prachtige bloemen zien, wat is dat toch mooi, dat felgeel tussen al dat groen. Ik heb een komkommer en een soort augurk geplant. Die laatste eten wij als komkommer, tenminste, als het dezelfde is als verleden jaar. Er zit in ieder geval al een behoorlijke vrucht in, we wachten de smaak maar af.

We eten al volop sla en onder aan de foto staan de nieuwe zaailingen al te wachten om uitgepoot te worden. De tomaten gaan als een tierelier, in sommige planten vormen zich de eerste vruchtjes al. Ik heb tien stokken staan met drie verschillende soorten tomaten. Als we morgen boodschappen gaan doen in Privas hoop ik nog een 'Coeur de boeuf' te scoren, die plant met die grote, mooi gevormde tomaten. 

Helemaal aan het andere eind van de tuin staan de uien het goed te doen, daarvoor aardappels en linksachter rode biet, waarvan ik ook al wat zaailingen klaar heb staan.

Ik hou van bloemen in de moestuin, had mijn vader ook altijd volop. Ik heb cosmea gezaaid en de dahlia's komen op. Verder staan er een paar flinke toeven stokrozen tegen de muur, maar die bloeien ook nog niet. Voorlopig doen we  met deze kadootjes, gewoon overgewaaid van het bovenste terras.
 
Maar er is nog meer bloeiends te zien. Wat te zeggen van deze mooie paarse bloemetjes met hun gele hartjes. Echt, dat komt gewoon uit een ordinaire aardappel. Het bloemetje van de aardbei is wat bekender en die zorgen bij ons voor een constante aanvoer van die heerlijke vruchten.Reacties

 1. En dan zeggen dat je niks te melden hebt over de moestuin! Ziet er allemaal goed uit, Marthy. Hier zijn de eerste courgettes al geoogst, sla gaat ook goed en de rest loopt nog achter.
  Ik ga jouw boek op mijn leeslijstje zetten, we hebben tenslotte dezelfde smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAt heerlijk om even een blik in jullie groententuin te mogen werpen. En wat staat alles er mooi bij zeg... Hier in onze tuin, postzegeltje achter het huis, staan de bietenplanten flink te groeien in de potten en de aardappelen (van twee pootaardappeltjes) kunnen bijna geoogst worden schat ik... De tomaten groeien ook, al doet de ene plant het veel beter dan de ander... er zitten al bloemetjes in... gaat ook goed dus. En ja, dan horen er ook wat bloemen in zo'n tuin natuurlijk...
  Heerlijk hoor...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed, nu al courgettes, daar moeten wij nog even op wachten. En wat is die eigen sla lekker, hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er ook best trots op, Mirjam, want je stopt er veel aandacht en liefde in en dan is het prachtig om alles zo te zien groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er goed uit, goed gewerkt seg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe mijn best, zonder al teveel kennis, maar met hele goede grond en goed weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy