Schrikkelsecondefoto

Het is vandaag een bijzondere dag. We krijgen namelijk gratis en voor niets een schrikkelseconde. Dat hebben we niet zo vaak (gemiddeld maar één keer per 18 maanden). We kunnen die seconde aan ons voorbij laten gaan, maar waarom zouden we? Fotograaf Mischa de Muynck stuurde me gisteren een mailtje waarin hij me uitdaagde om vandaag een foto te maken. Maar wel een bijzondere, een foto namelijk met een sluitertijd van 1 seconde. Het leek hem leuk als heel veel mensen vandaag mee zouden doen. Ik hou wel van uitdagingen dus nam ik hem aan en begon er direct over te denken wat voor foto ik zou nemen. Met een lange sluitertijd is een foto van water natuurlijk heel erg mooi en water hebben wij hier genoeg. Onze beek stroomt zo'n honderd meter onder ons huis met prachtige fotogenieke plekjes, alleen wel met veel bomen langs de oevers, dus donker. Ik nam vanmorgen mijn 50 mm lens mee, goed lichtsterk en lette erop dat de zon precies in de lengterichting van de vallei scheen, dus zou ik met een beetje geluk wat zonlicht hebben. Dit is het resultaat en ik ben er trots op.

 

Reacties

 1. Mooie foto Marthy. Jij bent geslaagd met je extra 1 seconde.
  Fijn weekeinde gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi !! Maar dan moet het daar toch wel heel donker geweest zijn, dat je 1 seconde hebt kunnen belichten ! Of heeft je lens nog een f/22 ? Of een ND filter gebruikt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed weekend, Ineke. Leuk bruiloftsfeest en genoten van mijn kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een f/22, Ingrid. Dat 50mm lensje in een wondertje. Aan al het mos op de stenen kan je wel zien dat daar weinig licht komt op die plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze foto is helemaal Zen wat mij betreft

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet niets van Zen, Chantal, maar het is een prachtig plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is hij goed gelukt zeg. Toevallig heb ik niet zo lang geleden een fotografiecursus bij mijn dochter gedaan en zo weet ik dat sluitertijd van 1 seconde heel erg lang is. Maar ik lees hierboven dat je F22 hebt. Dat scheelt natuurlijk weer... Maar wat een mooie foto zeg. Je 'ziet' het water gewoon bewegen... prachtig..
  Heel fijne warme dag vandaag,
  doe rustig aan,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, mooi hè, dat bewegende water, Miriam. Ik heb wel een statie gebruikt, hoor, anders was het niet gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy