Bergdorpjes

We kregen op de camping wat boekjes met fiets- en wandelroutes en ik pikte er een wandelroute uit voor vandaag. Het bleek een toppertje te zijn met een spannende heen- en terugrit want die voerde ons met een smal weggetje langs een rotswand met bovendien drie lange pikdonkere tunnels waar onze bus maar net door heen kon.

We parkeerden de auto in het bergdorpje Villard Notre Dame op 1550 m. en liepen naar het hoger gelegen dorp Villard Reymond op 1624 m. Vooral in het laatste dorp stonden nog veel oude half houten huizen. En wat heel aangenaam was, we konden er heerlijke koffie drinken met eigengemaakte taart. De 'tarte au chocolat fondant' die ik had was echt hemels.
Op de terugweg klommen we eerst nog even pittig naar de 'Col du Solude' en daarna was het alleen nog maar afdalen. We kwamen een veldje met deze mooie herfsttijloos tegen wat ook nog op de foto ging en toen zat het erop. In de auto gestapt en in een ruk naar onze basis in de Ardèche gereden. Wat waren dit heerlijke dagen, ik heb het gevoel dat ik een week weg geweest ben.


Reacties

 1. Heerlijk genieten dus! Zo waren wij maar 4 dagen in Italië, en ook dat leek veel langer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig om daar te mogen zijn. Helemaal niet toeristisch denk ik dan? Of zit ik er naast. Dat zijn dan juist de mooiste plekjes. En die chocolade taart ziet er echt geweldig uit.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je intens geniet, dan ben je ook even helemaal 'weg' geweest. Dat is ook mijn ervaring, soms kan het al met een dag of twee zo zijn.
  En ik heb je met je mee genoten, a.d.h.v. je foto's en verhalen... ook heerlijk!
  Ik zie die tunneltjes voor me..., lekker eng hè... Soms trek ik m'n schouders in alsof dat zou helpen als je auto langs de muur zou schuren...
  Wat knap dat je man even De berg op rijdt... wij hebben het ook wel eens geprobeerd met een racefiets, nou... in de tweede bocht stond ik al aan de kant! Nee, dat is niks voor mij.

  Groetjes,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hè Inge, die korte vakanties. Even helemaal weg en dan zo genieten dat het veel langer lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beneden in het dal zijn nog wel toeristen, Mirjam, maar daar boven is het heerlijk rustig. Één auto tegenkomen op de heen- en terugrit, geen andere wandelaars gezien, alleen wat fietsers. In het dorpje waren we de enige vreemdelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was echt genieten daar, Elizabeth. Tsja, en dat fietsen. Ik ben een goede wandelaar en fietsen doe ik in Nederland ook wel, maar zo'n berg op, ik moet er niet aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterende foto's! Mijn man en ik hebben veel in Z-Fr. gefietst. Veel cols beklommen. Afzien in de regen en de sneeuw, maar genoten hebben we. Wandelen doen we ook graag. En hoe stiller het ergens is, des te beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van je, fietsen in de bergen, Kakel. Dat is afzien. Ik hou het bij wandelen en ik geniet van iedere stap

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik geniet met jullie mee. Fantastisch. De herfsttijloos heb ik eerder in de tuin gehad, maar vind ' m in de vrije natuur beter toch tot zijn recht komen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben ook ontzettend genoten Vera, het was weer heel anders dan de Ardèche. Tijdens het afdalen vonden we zomaar een klein veldje herfsttijloos, zo mooi. Verder nergens meer gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy