Voor de liefhebbers

De Franse supermarkten zijn een eldorado voor de liefhebbers van koken, bakken of gewoon van lekker eten. Er ligt een sortering aan etenswaren waar je u tegen zegt, niet te vergelijken met mijn kleine (maar oh-zo-gezellige) supermarkt in Stolwijk. Heb je bijvoorbeeld een strooiseltje nodig voor op de zelfgebakken taart, je kan uit dertig verschillende soorten kiezen. En dan chocolade, Fransen zijn er gek op. Er is geen koekje te vinder zonder chocola, veel desserts zijn er mee gemaakt en wil je gewoon een stukje chocolade, een schap van zo'n zes meter lang van onder tot boven gevuld met plakken in allerlei smaken staat tot je beschikking.


Reacties

Mirjam zei…
Okee, ik denk toch dat ik maar moet emigreren...
Heel fijn weekend,
Liefs,
Mirjam
Marianne zei…
Jaaaaa. En vergeet er niet bij te vertellen: donkere chocolade, die hier begint bij 72% en doorgaat tot ik geloof wel 99%. Dat mis ik altijd als ik in Noord-Europa ben, daar is de smaak zo zoet.
KnutzEls zei…
Oh.... heerlijk. Ik verheug me op mijn volgend bezoek aan Frankrijk. Want niet alleen het land, maar ook de winkels vind ik altijd verrukkelijk!! Laat mij maar los in de Auchan of Carrefour ;-)
Bertiebo zei…
In Nederland ben ik niet speciaal gesteld op supermarkten, maar in het buitenland moet ik echt altijd even kijken. Alleen al voor de verpakkingen...
Wieneke zei…
Aan mij is dit niet besteed, want ik word alleen maar zenuwachtig van al die soorten. Kan dan helemaal niet kiezen. Onze supers zijn heel eenvoudig. Wij vinden dan ook de pas geopende AH 9 km. verderop al uh......helemaal super :-)

Marthy zei…
Als je houdt van zoveel keus, Mirjam, ben je hier volledig op je plek.
Marthy zei…
Ik neem ieder najaar een paar plakken van die donkere chocola mee naar Nederland, Marianne. In mijn kleine supermarkt daar is dat niet te vinden.
Marthy zei…
Het is zeker leuk in buitenlandse supermarkten te shoppen, Bettie, je vindt er vaak hele andere producten als thuis, soms verrassend.
Marthy zei…
Jij moet toch een ander thuisland gaan zoeken, Els;-)
Marthy zei…
Herkenning, Wieneke! De supermarkt waar ik deze foto's nam ken ik ondertussen als mijn broekzak, ook al is ie groot. Maar kom ik dan in een andere dan raak ik bijna in paniek, ik overzie dat niet, loop er als een kip zonder kop rond.