Kweeperen

Help, ik kom om in de kweeperen. Er hebben er nog nooit zoveel aan de boom gehangen en we weten niet wat we er mee moeten. Wij gebruiken zeker niet alles en dan zijn er nog wel wat buren die er een paar willen hebben, maar ook niet te veel. Buurvrouw Silvy gebruikt ze bijvoorbeeld voor de compôte, één kweepeer op ongeveer tien appels. Op deze site is te lezen wat je allemaal met de kweepeer kunt doen. Mochten er mensen zijn die wat kweeperen willen hebben en in Nederland in de buurt van onze woonplaats Stolwijk wonen, meldt je even aan in een reactie. Over een week gaan wij naar Nederland en dan kun je ze op komen halen. De peren blijven vrij lang goed.
 

Reacties

 1. Marthy wat een boel kweeperen, ik wil wel een kilootje hebben, maak er lekkere confiture van. Kom ze wel ophalen. Ik bel wel ff. zien er gezond en lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat veel peren! Ik wist niet eens dat dit ras nog bestond... Lief dat je ze beschikbaar stelt.
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei komen jullie weer naar Nederland? Zouden jullie dat wel doen? Dan gaan we de verhalen over de Ardeche moeten missen? Weg doordeweeks vakantiegevoel bij het lezen van je blogberichten? :-(
  Je peren zien er wel overheerlijk uit! Eerlijk? Ik heb nog nooit iets met kweeperen gemaakt!
  Succes bij de pluk!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kom maar halen, Astrid, fijn dat ik je een plezier kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet moeilijk te geven uit onze overdaad, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsja, die kleinkinderen van ons, Kris, dat zijn zulke leukertjes, daar wil ik nu weleens een paar maanden van genieten. Ik zal mijn best gaan doen om de blogs uit de Krimpenerwaard ook een beetje aantrekkelijk te maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy