Lauzes

Tijdens onze wandeling van gisteren hadden we het over een leisteengroeve die hier ergens in de buurt moest zijn. Robert herinnerde het zich er ooit een keer geweest te zijn en ik had er een vriend over horen vertellen. We hadden een paar vierkante meter leisteen, hier zegt men 'lauzes', nodig voor de bovenkant van de broodoven in ons dorp. Op een gegeven moment daalde we ergens onder Quatre Vios een weggetje af  en daar zagen we iets wat op een groeve leek. Weer een zijweggetje genomen wat naar een huis leidde en daar gevraagd en ja hoor, dat was de eigenaar. Hij bracht ons naar de eigenlijke groeve waar hij ons vertelde dat dit geen leisteen was maar basalt. Dat is eigenlijk logisch want wij wonen hier in een oud vulkanisch gebied en basalt is stollingsgesteente. Hier lag dit allemaal in plakken op een helling van een oude vulkaan. Heel goed bruikbaar voor onze broodoven dus Patrice heeft met hem afgesproken dat hij nog een keer terugkomt met een van de vakmensen. Ook Mart en ik zijn blij dat we dit adresje eindelijk ontdekten want wij hebben in de toekomst nog plannen met deze stenen. Die mooie kop van de man leverde nog een aardig plaatje op.
Reacties

 1. Jij hebt wel wat met oude mannenkoppen, hè? Ik ook hoor, lekker doorleefd en mannen zitten daar totaal niet mee. Misschien ook wel de reden dat ze er zo naturel opstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig vond ik die kop en ik was blij dat ie lukte. Ik ga dit najaar een cursus portretfotografie doen op de fotoclub, wie weet, volgt er meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die man heeft echt een karakteristieke markante kop. Je hebt hem zeker aardig ingezoomd... Mooie pure foto!
  Een leisteengroeve ... wat leuk zo dicht bij huis. Ben benieuwd naar jullie plannetjes!

  Groetjes,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stond eigenlijk vlak bij hem, Elizabeth, maar omdat er door de anderen gepraat werd en hij net even luisterde had hij niets door.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy