Doorgaan naar hoofdcontent

Die Fransen

Als je vandaag honderdvijftig kilometer gefietst hebt en je moet morgen weer zo'n afstand wil je wel goed kunnen eten. Dat gaat hier wel lukken vanavond. De hartige taart met tomaten en geitenkaas heb ik alvast een kwartiertje voorgebakken, die krijgt straks nog een zetje in de oven. Ook het hoofgerecht, kip in een heerlijke saus, hoeft alleen nog maar opgewarmd te worden. De sla is schoongemaakt en de moes van aardbeien en rabarber staat al in leuke kopjes in de koelkast. Ik heb ook nog een brood gebakken, want het zijn wel Fransen hè, die willen overal brood bij. Over dat brood kreeg ik trouwens verleden jaar wel heel veel complimenten, want ze weten drommels goed wat lekker is, die Fransen.

Reacties

Emie zei…
Je hebt je zaakjes weer goed voor elkaar (al had ik ook niet anders verwacht). Buon appetito.
Floor zei…
Veel succes met de mannen. Ik weet zeker dat ze heerlijk zullen eten!
Marthy zei…
Ik ben nergens echt goed in Emie, maar organiseren gaat me goed af.
Marthy zei…
Ze hebben net heerlijk in de tuin een biertje gedronken en gaan nu douchen, Floor. Het zijn zoals gewoonlijk weer leuke mensen, twee echtparen erbij.
Mirjam zei…
Pure verwennerij, maar als je zoveel kilometers gefietst hebt, dan is het welverdiend natuurlijk... En het is natuurlijk ook heel leuk om mensen zo te verwennen...
Veel plezier...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Inge zei…
Top! Lijkt me best gezellig, leuke gasten ontvangen. Iedere keer toch weer een verrassing, of niet?
Heidi zei…
Mousse van aardbei en rabarber? Dat klinkt goed, en dat heb ik allebei in de tuin staan. Wil je het receptje verklappen?
wietske zei…
Wat moet dat weer een feest zijn, al die blije fietsers na zo'n koningsmaal!
Ineke zei…
Dat ziet er heerlijk uit, Marthy. En ik weet zelfs hoe het smaakt. Veel plezier met al je gasten. Het zijn drukke dagen voor jullie maar héél gezellig.
Marthy zei…
Wat is het inderdaad leuk om mensen te verwennen, Mirjam, en het wordt erg gewaardeerd.
Marthy zei…
Die fietsers zijn allemaal leuke sportieve mensen, Inge, die niet zeuren en tevreden zijn met een goede maaltijd en een schoon bed. In het vakantiehuis zijn het altijd aardige mensen die van de natuur en de rust hier houden. Kortom, gelijkgestemden.
Marthy zei…
Het was weer gezellig gisteravond Wiets, en ze waardeerden het zeer.
Marthy zei…
Er draaien twee wasmachines op dit moment, Ineke, en een afwasmachine. Het is gelukkig mooi weer en die was zal wel drogen.
Marthy zei…
Recept komt eerdaags, Heidi, ik maak er wel een blogje van.