Doorgaan naar hoofdcontent

Een teil vol

De gîte is schoon, de was ligt in de kast, de mannen vullen de radiatoren bij met antivries en halen de hordeuren weg. Dit is nog maar een klein deel van alle karweitjes die er de laatste dagen moeten gebeuren. Ik zal ook nog even die paar paprika's uit de groentetuin halen, zei ik, verder is alles daar weg. Paar.... een teil vol zal je bedoelen. Wat moet ik daar nu weer mee? Marie-Christine is een weekje met vakantie en Robert hoeft ze niet. Nou, dan gaan ze maar mee naar Nederland en deel ik ze wel uit. Desnoods zet ik de teil langs de weg, we wonen midden op het dorp. Maar eerst gaan we vanavond gevulde paprika's eten!

Reacties

Emie zei…
Zo'n overvloedig moestuin jaar levert veel mooie foto's op en een hoop vitamines op de koop toe.
Marthy zei…
Ondanks de droogte hebben wij een overvloedige oogst hier gehad, Emie.
Ineke zei…
Lekker meenemen naar Nederland, Marthy.
KnutzEls zei…
En in Nederland lekker saus maken. Heb in de winter nog wat Franse zon ;-)
Elizabeth zei…
Ja, als je een paar maanden van huis gaat is er heel veel te regelen...
En zeker in de winter!
Wat een paprika's...; lekker en gezond...

groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
Els en Ineke, volgende week ga ik vaak koken met paprika's, als was het maar paprika op mijn zelfgemaakte pizza.
Marthy zei…
Ja Elizabeth, in en om het huis moet alles winterklaar zijn.
Dus je reist binnenkort weer terug naar Nederland! Is dat dan ook weer fijn en nieuw en fris? Ik kan me voorstellen dat je je verheugt op familie en vrienden, maar afscheid nemen van het Franse land en die geweldige plek lijkt me elk jaar ook wel een ding. Ik wens je in elk geval een goede reis Marthy.
Dag, Madelief.
Wat ik laatst gedaan heb met een hele hoop paprika's is ze roosteren in de oven, zwarte velletjes eraf trekken en daarna in schone potten op olijfolie met kruiden zetten. Super lekker als wintervoorraad! Misschien een idee?
Bertiebo zei…
Het zal vast ook weer fijn zijn om thuis te zijn. Hoewel. Is Nederland thuis, of Frankrijk? Of allebei?
Marthy zei…
Hoe jammer ik het ook vind om dit hier achter te laten, Madelief, ik verlang er ook naar om weer in Nederland te zijn. Wij prijzen ons gelukkig dat we van twee totaal verschillende werelden mogen genieten en juist de halfjaarlijkse afwisseling maakt het zo leuk.
Marthy zei…
@Villa Zeezicht. Ik was al van plan om volgende week eens even te gaan zoeken naar recepten, maar dit is een goede. Bedankt, ga ik doen.
Marthy zei…
Leuk dat je dat opmerkt Bettie, maar zowel onze Nederlandse als Franse plek is thuis. Dat groeit zo als je ergens langdurig bent. Maar het zal zeker fijn zijn om weer even een poosje in Nederland thuis te zijn.