Thijs

Onze oudste kleinzoon Thijs speelde vandaag thuis op het HRC terrein in Den Haag en het werd tijd dat we daar weer eens gingen kijken. Het wereldkampioenschap rugby wordt op dit moment gehouden in Engeland en we hebben de laatste weken aardig wat wedstrijden gekeken dus we weten hoe hard, maar tegelijkertijd hoe fair er gespeeld wordt. Thijs is bijna twaalf jaar oud en op deze leeftijd begint het spel ook al aardig fel te  worden, heel leuk om te zien.Verleden weekend is Thijs met zijn vader en wat vrienden voor een wedstrijd naar Engeland geweest, dat was zijn verjaardagskado voor zijn elfde verjaardag. Het was het weekend van zijn leven met een geweldige wedstrijd, Samoa tegen Schotland 33 - 36.  Thijssie had zo ongeveer de beste plek van het stadion, first row, naast de dug out tegen de boarding aan. En als je dan toch in de buurt bent, kan je net zo goed even een handtekening op je HRC shirt laten zetten en een selfie maken, samen met Greig Laidlaw, scrum half en aanvoerder van het Schotse team. Thijs speelt zelf ook half scrum. De twee heren die hier naast elkaar het veld af komen lopen zijn zo ongeveer het felste van hun team met vrij korte lontjes. Daar past zo af en toe een vermanend woord. Vanavond speelt Nieuw Zeeland, die beginnen met een 'haka', prachtig gezicht.

Reacties

 1. Geinig, die mannen! Rugby is leuker dan voetbal. Uh.......eigenlijk is ALLES leuker dan voetbal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, wat een enthousiasme. Maar... hoe komt zo'n kind nou toch bij rugby. Ik ken helemaal niemand die rugby speelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super, nog meer rugby-fanaten :)!! Geweldig die foto's van Thijs, zo hebben wij er ook tientallen van onze Oudste. En natuurlijk van zijn vader, mijn man speelde ook al vanaf die leeftijd. Wij hebben elkaar zelfs op het rugby-veld ontmoet, haha, wat jazeker, zelf heb ik ook nog op het veld rondgelopen ;o) Vele jaren geleden inmiddels, maar rugby zit in ons bloed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben om, Wieneke, vind rugby veel leuker dan voetbal. Vooral sportiever, eerlijker en een geweldige strijdlust.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thijs woont in Scheveningen, Bettie, rugbyveld vlakbij en veel vriendjes op school die het ook spelen. Het is sowieso een heel sportief kind, altijd een 10 op zijn rapport voor gym.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Villa Zeezicht. Wat leuk dat er in jouw gezin ook rugby wordt gespeeld. Het zijn hier allemaal voetbalfanaten, maar langzamerhand gaan we steeds meer van het rugby genieten, ik zeker, vind het leuker om te zien dan voetbal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke sportieve foto;s!
  Je kan met recht trots zijn op Thijs (net als op je andere kleinkinderen ;-)
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben zo trots als een ouwe aap op dat stel, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy