Salvador Dali

We zijn wat noordelijker gereisd, bijna de Franse grens. Daar ligt de plaats Figueres. De stad is beroemd omdat het de geboorteplaats van Salvador Dalí is. Het is hier dat Dalí zijn grootste surrealistische werk, het Teatre Museu Salvador Dalí Gala, heeft gemaakt.  Alles wat je hier ziet, komt uit zijn handen en dat zijn niet alleen zijn schilderkunsten. Het gebouw is al indrukwekkend op zich.
“Iedere morgen wanneer ik wakker word, is mijn grootste vreugde: dat ik Salvador Dalí ben.” Dit is een citaat van  Dalí. Je kunt hem knettergek noemen, misschien was hij dat ook wel, maar hij heeft in mijn ogen toch prachtige dingen gemaakt. Beslist niet alles vind ik mooi, maar veel van zijn schilderstukken kon ik wel waarderen. Ik heb ontettend veel foto's gemaakt, volgende week zal ik er nog wat laten zien van deze geniale man.


Reacties

 1. Mooi is het dat die man zijn kunst ook gewoon mocht maken en er geen schoonheidscommissies waren die dit tegen hielden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig niet, Sjoerd, anders was er niets van zijn kunsten terecht gekomen.

   Verwijderen
 2. Net zo'n narcist als Mulisch. Die vond op zijn 17e al dat hij een genie was. En ik zie alleen maar tekortkomingen van mezelf...
  Dali is/was zonder meer een groot kunstenaar. En van alle markten thuis. Vooral de borduurster vind ik knap. Het lijkt bijna 3D. Mooie foto's! Daar "lust"ik er nog wel een paar van.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De borduurster vond ikzelf ook een van zijn mooiste schilderijen, Mirjam. Maar er hing zoveel.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Waarschijnlijk was hij maf en leed hij aan grootheidswaanzin, maakt mij niet uit, hij heeft prachtige dingen gemaakt.

   Verwijderen
 4. Lijkt me prachtig om een keer in het echt te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dachten wij ook al een paar jaar, Alet en nu namen we de kans waar.

   Verwijderen
 5. Indrukwekkend! Ik hou wel van die andere, verrassende kijk. Zeker bij gebouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor al die mooie foto's, Marthy, en groeten vanuit Bali, wij zijn er ook een weekje tussenuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb wel iets met Dali en zijn gektes. Hij maakte erg mooie en leuke dingen. Ach...en wat is gek? Het ligt vrij dicht tegen het genie-schap aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Zou ik ook best willen zien. Jammer genoeg wil manlief niet naar Spanje. :-( Blij dus met jouw bijdrage hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden ook niet zoveel met Spanje, kenden het eigenlijk niet maar door deze week zijn we om, Spanje is prachtig.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy