dinsdag 25 oktober 2016

We wilden zo graag

Ja, spreek er maar schande van, we zijn amper een week terug uit Frankrijk en al weer de hort op. Maar het kwam zo uit en we wilden zo graag. Naar onze favoriete provincie, Limburg en dan het diepe zuiden, hè. Aldoende zaten we dus vanmorgen om elf uur aan de koffie met zo'n geweldige punt Victoriavlaai in hotel-restaurant 'De Smidse' in Epen. In dit leuke wandelhotel hebben wij al vaak geslapen, nog meer gegeten en nog vaker koffie gedronken, met vlaai natuurlijk. Deze keer sliepen wij er niet, we hadden een heel leuk huis in Eckelrade.


Met die niet kinderachtige punt vlaai achter de kiezen gingen wij op pad, langs het riviertje de Geul richting Mechelen. We hebben een wandelkaart en lopen van dorp naar dorp. Het is allemaal kleinschalig daar, je kunt niet verdwalen. In ons geval zeker niet, we hebben hier al zoveel voetstappen liggen, we kennen de weg.


Het blijft wat dampig, de zon komt niet door maar dat belet ons niet om te genieten van de prachtige herfstkleuren. Op bijna iedere hoek van de weg kom je ze tegen, een kruis of een Maria beeldje. Het hoort bij deze streek.

Bijna aan het eind van onze wandeling zagen we deze drie vakwerkhuizen, achter elkaar gelegen. Ik fotografeerde de eerste met de groene luiken en wilde doorlopen. Toen zag ik de rode luiken, eigenlijk ook wel mooi, dus vooruit, ook op de foto. Vijf stappen verder, verborgen achter een bomenrijtje had buurvrouw besloten om haar luiken dan maar lichtblauw te schilderen. Alledrie een foto waard!
29 opmerkingen:

 1. Onder het motto 'Geniet ervan zolang het kan' ben je goed bezig en is van schande geen sprake :) En wat een plaatjes weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat jij er het in ieder geval mee eens bent;-)

   Verwijderen
  2. Ha ha, dat geldt ook voor mij, Marthy :-)!

   Verwijderen
 2. Ach, ik ben er geboren en ken vrijwel ieder plekje in zuid Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag trots zijn op je geboortestreek, Sjoerd.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ik dacht wel dat ik jou er een plezier mee zou doen, Jeanne.

   Verwijderen
 4. Groot gelijk. Carpe diem, pluk de dag. Dus geniet van zo'n mooie wandeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet maar met volle teugen van alles en wat een bekende plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar aten wij ook ooit eens taart. Heerlijk !! En wat heerlijk, even een wandelvakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij zo'n prachtig herfstweer moet je wel op stap om te genieten van al dat moois. Gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft zoiets maar tegen ons te zeggen en we zijn al weg;-)

   Verwijderen
 8. Ik snap wel dat jullie graag wilden! Wat is het daar toch prachtig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, lopen in Limburg! En wat leuk dat je 'de Smidse' noemt! Daar ploften wij ook ook altijd neer, na een wandeling. En dan ook een stuk vlaai naar binnen werken: favoriet: met chocola en stukjes meringue (Christoffelvlaai?) Overnachten daar is ook genieten; wel heel ruim van tevoren reserveren, heb ik gemerkt.
  Mooie foto's weer!


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben in het verleden vaak in 'de Smidse'geslapen, Annelies en er moest inderdaad vroeg geboekt daar worden. We waren er nu een paar jaar niet geweest maar er is nog niets veranderd. Nog even gezellig.

   Verwijderen
 10. Oh, dit is voor mij een hele leuke 'after trip'... Wij waren ook in Epen, lekkere warmec chocolademelk met slagroom gedronken in Gerardushoeve. Het is daar zo mooi in dit stukje Limburg. Helaas hebben we de schaapherder niet gezien.
  't Viel ons ook op dat er overal langs de weg Mariabeeldjes staan en soms kleine halfopen kapelletjes die helemaal netjes verzorgd waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedere keer als we in Limburg komen verbaas ik me erover dat die kapelletjes zo goed bijgehouden worden. Ook liggen er bij de kruizen en Maria beeldjes vaak bloemen of hangt er een mooie krans bij.

   Verwijderen
 11. Ik zag het gebouw en herkende het meteen: de Smidse (-:
  Niet je schamen, gewoon lekker de hort op kan. De tijd van het jaar is prachtig en leent zich uitstekend om te wandelen.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Smidse, welbekend bij wandelaars en fietsers.

   Verwijderen
 12. Prachtig daar... wij kampeerden al op landschapscamping Alleleijn. Schitterend gelegen met geweldig mooi uitzicht! Vrienden van ons wonen in Landgraaf... Het geuldal is ons dan ook bekend van vele wandelingen samen. Zeker in deze tijd van het jaar is het daar genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal waren wij er in het voorjaar maar dit jaargetijde is een bezoek dubbel en dwars waard, Kris.

   Verwijderen
 13. Ik krijg acute heimwee. 25 jaar heb ik in die regio gewoond en nu kom ik er nog alleen op familie bezoek een keer per jaar. Als de zon er net zo vaak zou schijnen als waar wij nu wonen waren wij er zeker gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je reageert, Marie-Jo. Jij moet wat vaker op bezoek daar want oh, wat is het mooi.

   Verwijderen
 14. Weg of niet weg, dat bepalen jullie lekker zelf. Voor wat die luiken betreft, bijna net Ardeche etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook maar een grapje, Vera, want we beslissen zelf wat we willen doen.

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy