Oogsttijd

Op onze laatste dag in Limburg maken we nog een wandeling rond Eckelrade, het dorp waar we even woonden. Telkens weer zie je uitingen van het katholieke geloof, zoals dit Mariabeeld in de gevel van een oude melkfabriek. Verder viel het me op dat er veel mooie kransen aan de huizen hangen.  De Limburgers houden blijkbaar van versieren. De huizen zien er allemaal heel verzorgd uit.Veel fruitbomen in deze omgeving. Vreemd, om de paar bomen met een gewone maat appels stond een boompje met kleine appeltjes. Nog nooit gezien en de reden weet ik ook niet.Prachtig, die rode deuren en het houtwerk waar het kruisbeeld aan hangt werd in dezelfde kleur geschilderd.


Even verderop werd er al druk geplukt, het waren Polen die dit deden. De jongeman met de pet wilde wel op de foto en zei ons vrolijk gedag. Vier dagen Limburg en we hebben er van genoten. We hebben al tegen elkaar gezegd dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.Reacties

 1. Ik denk dat die kleine appeltjes sier-appeltjes zijn. Erg gewild om te verwerken in adventskransen en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me heel goed voorstellen. Gewoon een gewoonte van maken: in de herfst Zuid-Limburg bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn er toch veel mooie plekken hè. Of het nu de Ardèche is, Stolwijk of Limburg. Heerlijk genieten van alles wat je ziet. Gewoon ermee doorgaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk toch om zowel van Frankrijk als van Nederland te kunnen genieten, Annelies.

   Verwijderen
 4. Wij waren vaak in dezelfde omgeving en ieder jaargetijde is prachtig,
  Zuid Limburg is voor ons een heel apart gebiec met al zijn mooie holle weggetjes
  en de heuvels, steeds weer genieten.
  Groeten, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, Betsy leuk dat je reageert. Voor ons is Zuid Limburg echt de favoriet.

   Verwijderen
 5. Die sierappels helpen misschien voor goede vruchtzetting?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik de verdere reacties zo lees denk ik dat je gelijk hebt, Els.

   Verwijderen
 6. Hallo Marthy, wat doen jullie toch veel leuke dingen. Zit soms wel eens met een beetje jaloezie te lezen, zo zit ze hier en dan ben je alweer in Maastricht. Maar het is je van harte gegund hoor begrijp me goed, als ik zeg met een beetje jaloezie. Prachtige foto's heb je weer gemaakt van je uitstapje, en die malusappeltjes staan er denk ik tussen voor de bestuiving. En met die malusappeltjes kan je overigens ook heel leuke dingen doen. Je kan ze goed gebruiken met bloemschikken en zelfs op drank zetten en dan na een aantal maanden met een laagje chocolade bekleden en zo heb je dan een overheerlijke bonbon. Bedankt voor je prachtige foto's zo is het net of ik er ook ben geweest. Gezellig weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, er kan dus heel veel met die appeltjes, Petra. Dat met die chocola spreekt me het meest aan;-)

   Verwijderen
 7. Wij moeten ook steeds even terug om te genieten van de natuur daar in het zuiden. Het is op veel plekken mooi in Nederland, maar Zuid Limburg blijft voor mij onovertroffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen wij nog werkten kwamen we er jaren achtereen één of twee keer per jaar, Jeanne maar de laatste jaren zijn we natuurlijk veel in Frankrijk.Ik begon dit stukje van Nederland te missen, echt waar.

   Verwijderen
 8. De sierappeltjes zijn inderdaad voor de bestuiving in de boomgaard. Ze hebben wel wat hulp nodig om eetbaar/lekker te zijn.
  Appels plukken was voor ons (herfst)vakantiewerk. Mijn vader deed het jaarlijks voor de extra inkomsten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer wat geleerd, Ageeth. Ik pelde bollen als jong meisje.

   Verwijderen
 9. Heerlijk hoor en wat weer mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie reportage weer... dat het sierappeltjes waren had ik ook al gedacht maar dat ze helpen bij de bestuiving? Zo heb ik weer wat bijgeleerd! :-)
  Voor ons begint de vakantie nu... ondanks het mooie weer in de Drome gaan we toch niet de grotere trip wagen... het wordt Nederland volgende week... maar dat het daar ook geweldig mooi is bewijs jij elke keer met je mooie foto's. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog wel zo mooi weer in het zuiden van Frankrijk, Kris. Maar je hebt gelijk Nederland is zeker ook de moeite waard en wel wat dichter bij.

   Verwijderen
 11. Reacties
  1. We hebben er allebei natuurlijk wel eentje opgeraapt en geproefd, Emie. Lekker!

   Verwijderen
 12. Limburg is altijd een feestje, wanneer je ook gaat. Die sierappeltjes zijn heel leuk in een tafelstuk, maar ook de foto is prachtig. k heb ervan genoten, hartelijke groet El

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met recht een feest daar, El. Zo voelde het ook voor ons.

   Verwijderen
 13. Weer prachtige plaatjes. Die bomen met die kleine appeltje hebben hiervoor de wijk volop gestaan. Zoals een mede bewonderaar hier boven al aangaf Malus. De bomen zijn verwijderd 😢😭 De bewoners moesten steeds door een soort van appelmoes naar hun huizen. De appeltjes werden door de autobanden geplet. Zijn zo decoratief en leuk voor de vogels. Zo rond 1978/79 ben ik een week in Noorbeek geweest. Schitterend. In mijn jeugd, ik was denk ik zes? Hebben wij twee jaar achtereen vakantie gevierd in Heerlerheide. Goede herinneringen aan Zuid Limburg. Destijds met z'n allen in de kever van de familie waar wij verbleven oppad om Luxemburg, de Ardennen en naar Duitse Monchau en weet ik wat voor toeristentrekkers nog meer. Ik kreeg dan zo'n plaatje voor op mijn wandelstok. Dan kon iedereen goed zien waar wij geweest waren 😁😀 Zalige tijd. Lekker in de beek springen en fantaseren over de grote van de ratten die er in voorkwamen en elkaar er voor bang maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze herinneringen gaan wel niet zo ver terug als de jouwe, Vera maar we hebben er vaak mooie dagen, ook met vrienden, doorgebracht.

   Verwijderen
 14. Wat een mooie foto's van Limburg laat je ons zien. ik krijg zin om mn tas in te pakken en erheen te gaan. Maar ja, helaas moet ik morgen weer gewoon werken:(
  Maar het gaat wel op mijn lijstje, misschien volgend jaar herfstvakantie. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden eigenlijk later naar Limburg gewild maar door allerlei omstandigheden werd het nu. Achteraf zo blij daarmee, Jolanda. Prachtige tijd om te gaan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.