Gerona, een prachtige stad

Gerona, wat een prachtige stad. We waren er gistermiddag en avond en hebben er echt genoten. Het is een stad voor ons, niet te groot en te druk, veel moois om te zien en alles beloopbaar.

Op dit mooie plein dronken we een kopje koffie. Het vlagvertoon op de appartementen hieronder is van de Catelanen die hun provincie willen afscheiden van Spanje, dat leeft hier erg.


Er is een grote Joodse wijk in Gerona met mooie oude straatjes en hoekjes. Heerlijk om door heen te dwalen.


In Gerona staat een basiliek èn een kathedraal. Imposante gebouwen die nog in hele goede staat zijn.
Hier moesten we erg om lachen. De jonge vrouw op deze foto vroeg aan de jongeman met de rugzak of hij een foto van haar wilde maken. Telkens nam ze een andere pose aan of ging weer ergens anders staan dus het werd een echte fotoserie, dit tot ergenis van de vriendin van de jongeman die groen van jalouzie zag.

We eindigden ons bezoek aan deze mooie stad op dit fijne terras met een glassje witte wijn en heerlijke tapas.


Reacties

 1. Mooie reclame maak je voor Gerona. Ik zou zo vertrekken! Een stad ook op mijn maat blijkbaar. Met die fotosessie moet ik toch lachen... Je moet maar durven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt om te gillen, die diva! En het vriendinnetje werd steeds bozer.

   Verwijderen
 2. Volgens mij had ze wel een leuke plek uitgekozen voor de fotosessie. Maar de hele stad is wel fotogeniek, aan jouw foto's te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi is het daar. Je hebt een heerlijk stukje van de stad laten zien, vooral die zitjes op die trap vind ik super leuk. En die Japanse dame... we hadden er ook telkens een heel stel van tijdens onze vakantie in Noorwegen en overal waar je zelf een foto wilde maken, stond weer een groepje te poseren. Want dat willen ze graag hoor, foto's waar ze zelf op staan... telkens en telkens weer...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn ooit in Nieuw-Zeeland geweest en daar stikte het van de Japanners. Hoe vaak ik daar niet een fototoestel in mijn handen gedrukt kreeg, niet te tellen.

   Verwijderen
 4. Heerlijke beelden! Ja, dat lijkt me een stadje naar mijn maat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn geen grote stadsmensen,al die drukte komt dan op me af. Dit was precies goed, gezellige drukte zeg maar.

   Verwijderen
 5. Wat mooi! Ik had werkelijk geen idee, je hebt me helemaal enthousiast gemaakt! Klinkt als de ultieme stad om heerlijk een paar dagen te verblijven en je onder te dompelen in Spaanse sferen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad voor een paar dagen is dit een heerlijke stad met een uitstapje naar een leuk kustplaatsje.

   Verwijderen
 6. De jaloerse vriendin (-: Ik zou het lef niet hebben om een fotosessie van mezelf te laten maken. Ongeacht door wie dat ook. En dan ook nog in het openbaar.
  Wat een prachtige stad! Vooral door die oude gebouwen en smalle straatjes. Heerlijk een beetje rondlopen en alles op je gemak bekijken.
  Herfstige groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze foto was nog beschaafd maar op een gegeven moment vleidde ze zich neer op de rand van de trap en keek heel verleidelijk. Hoe durft ze???

   Verwijderen
 7. Zo gezellig! geniet er maar lekker van, hier is het al volop herfst hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek is dat. Je bent een paar dagen weg en hebt geen idee wat voor weer het in Frankrijk of Nederland is. We zien het wel als we terug zijn.

   Verwijderen
 8. Heerlijk aanstekelijk geschreven, nu wil iedereen naar Gerona. De VVV is je dankbaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy