Conditie

Na een jaar of drie niet meer gezwommen te hebben ben ik vanmorgen weer begonnen in het overdekte bad in Bergambacht, een dorp hier verderop. Ik miste het, heb altijd veel gezwommen. Ik ben opgegroeid aan de kust waar het nu lijkt alsof je hele zomers in het water lag. Hier in Stolwijk jarenlang vier keer per week 's morgensvroeg gezwommen voor ik naar mijn werk ging. Dat was 's zomers, wij hebben hier geen overdekt bad. 's Winters ging ik dan naar Bergambacht. Eigenlijk ben ik gewoon uit gemakzucht gestopt terwijl mijn lichaam het hard nodig heeft om in conditie te blijven. Ik zou nog zo graag eens een meerdaagse wandelvakantie doen maar daar heb ik een sterk lijf voor nodig want dat gaat dan wel in bergachtig gebied gebeuren. Dus met zwemmen en de wandelkilometers wat opvoeren hoop ik dat we volgend jaar dagen achtereen kunnen wandelen.

Reacties

 1. Reacties
  1. Ik had het gevoel dat ik direct bij thuiskomst in Nederland moest beginnen, Jeanette, anders komt het er deze winter weer niet van.

   Verwijderen
 2. Nadat ik dit las ben ik meteen op mijn hometrainer gesprongen. Gemakzucht ligt altijd op de loer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed zo, Emie. Wij hebben zo'n ding in twee huizen staan, mij zie je er niet op zitten. Laat ik aan Mart over.

   Verwijderen
 3. Vandaag ook gewandeld, ruim 9 km. Zwemmen is niet zo mijn ding. Maar aan de conditie werken is altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is het toch fijn, Els, dat je weer helemaal opgeknapt bent na je hartproblemen. En daar heeft al jouw wandelen goed bij geholpen.

   Verwijderen
 4. Afgelopen dagen heel veel gelopen, 10 tot 15 km per dag, en dat in een stad. Tel daarbij op alle trappen omhoog en omlaag ....
  Zwemmen heb ik ook graag gedaan, het hoogtepunt was drie keer per week. En toen sloot het zwembad ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zul jij 's avonds moe geweest zijn, Inge. Ik vind in een stad lopen erg vermoeiend.

   Verwijderen
 5. Wat een sterke actie. Ik moet ook meer aan mijn conditie doen, maar ik heb het nog niet kunnen opbrengen om elke dag te gaan lopen of fietsen sinds ik niet meer werk. Moet wel, want ik groei dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al zou je maar iedere dag een half uurtje lopen, Jeanne, dat is al goed voor je las ik vandaag.

   Verwijderen
 6. Dat doe je goed. En wat betreft de wandelvakantie, zoiets lijkt me ook super om eens te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je met kinderen wel eens aan een meerdaagse wandeltocht met een ezel gedacht, Alet. Overal in Frankrijk te doen, denk ik. Wij hebben het in 2011 drie dagen gedaan, echt geweldig, kijk even hier: https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.nl/2011/08/ezeltocht.html

   Verwijderen
 7. Daar ben je dan lekker mee begonnen, nu even doorzetten en het gaat weer als vanouds...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben voorzichtig, Sjoerd, nog niet te lang gezwommen.

   Verwijderen
 8. Flink hoor! Zo in je speedootje... Helemaal echt! De sportjuf is fier op je! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al heel wat van die speedootjes versleten, Kris.

   Verwijderen
 9. Heel goed van je hoor! Het gaat je vast lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klinkt negatief en zo is het niet bedoeld maar ik weet nooit met zekerheid te zeggen of zo'n sportieve vakantie gaat lukken, Bertie. Maar er naar toe werken en een beetje geluk... wie weet.

   Verwijderen
 10. Elke vorm van beweging - hoe klein ook - telt mee. En aan beweging heb jij volgens mij geen gebrek. Je bent altijd in de weer, dat scheelt ook enorm.
  Ik mis het sporten gigantisch. Heb getraind voor de triatlon. Zwemmen vond ik het minst prettige onderdeel maar in de winter vond ik zo'n verwarmd binnenbad toch wel handig.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Kakeltje, wat kan ik begrijpen dat jij het sporten zo mist. Ik heb in mijn reumaloopbaan ook momenten gehad dat ik niets kon, vreselijk vond ik dat. Maar ik knapte op na tien jaar door de medicatie die eindelijk beschikbaar werd gesteld aan reuma patiënten. Daarvoor werd er alleen kanker mee behandeld.

   Verwijderen
 11. Dat doe je goed en zwemmen is een hele fijne sport voor alle spieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hou ik me ook voor, Ageeth, als mijn bedje 'smorgensvroeg nog zo lekker is;-)

   Verwijderen
 12. Ik probeer ook 2x per week banen te zwemmen, een opgave maar wel heel lekker en het geeft mij een voldaan gevoel. Volhouden, goed bezig. Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je reageert, El. Goed dat jij ook zwemt, dan kan je mijn gevoel voorstellen toen ik na het zwemmen naar huis reed.

   Verwijderen
 13. Daar heb ik nu alle bewondering voor, zie. Bij mij blijft het meestal bij heel goede voornemens en een eenmalig bezoekje aan het zwembad. Auto uithalen, half uur rijden, parkeerplaats zoeken ... 't vraagt allemaal net iets te veel moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoef maar tien minuten te rijden en parkeerplaats zat, dat maakt het al wat makkelijker. Maar dat warme bed uit, brrr.....

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy