Doorgaan naar hoofdcontent

Conditie

Na een jaar of drie niet meer gezwommen te hebben ben ik vanmorgen weer begonnen in het overdekte bad in Bergambacht, een dorp hier verderop. Ik miste het, heb altijd veel gezwommen. Ik ben opgegroeid aan de kust waar het nu lijkt alsof je hele zomers in het water lag. Hier in Stolwijk jarenlang vier keer per week 's morgensvroeg gezwommen voor ik naar mijn werk ging. Dat was 's zomers, wij hebben hier geen overdekt bad. 's Winters ging ik dan naar Bergambacht. Eigenlijk ben ik gewoon uit gemakzucht gestopt terwijl mijn lichaam het hard nodig heeft om in conditie te blijven. Ik zou nog zo graag eens een meerdaagse wandelvakantie doen maar daar heb ik een sterk lijf voor nodig want dat gaat dan wel in bergachtig gebied gebeuren. Dus met zwemmen en de wandelkilometers wat opvoeren hoop ik dat we volgend jaar dagen achtereen kunnen wandelen.

Reacties

Een goed begin is het halve werk Marthy.
Emie zei…
Nadat ik dit las ben ik meteen op mijn hometrainer gesprongen. Gemakzucht ligt altijd op de loer.
KnutzEls zei…
Vandaag ook gewandeld, ruim 9 km. Zwemmen is niet zo mijn ding. Maar aan de conditie werken is altijd goed.
Inge zei…
Afgelopen dagen heel veel gelopen, 10 tot 15 km per dag, en dat in een stad. Tel daarbij op alle trappen omhoog en omlaag ....
Zwemmen heb ik ook graag gedaan, het hoogtepunt was drie keer per week. En toen sloot het zwembad ...
jeanne zei…
Wat een sterke actie. Ik moet ook meer aan mijn conditie doen, maar ik heb het nog niet kunnen opbrengen om elke dag te gaan lopen of fietsen sinds ik niet meer werk. Moet wel, want ik groei dicht.
Marthy zei…
Ik had het gevoel dat ik direct bij thuiskomst in Nederland moest beginnen, Jeanette, anders komt het er deze winter weer niet van.
Dat doe je goed. En wat betreft de wandelvakantie, zoiets lijkt me ook super om eens te doen.
Marthy zei…
Goed zo, Emie. Wij hebben zo'n ding in twee huizen staan, mij zie je er niet op zitten. Laat ik aan Mart over.
Marthy zei…
Wat is het toch fijn, Els, dat je weer helemaal opgeknapt bent na je hartproblemen. En daar heeft al jouw wandelen goed bij geholpen.
Marthy zei…
Wat zul jij 's avonds moe geweest zijn, Inge. Ik vind in een stad lopen erg vermoeiend.
Marthy zei…
Al zou je maar iedere dag een half uurtje lopen, Jeanne, dat is al goed voor je las ik vandaag.
Marthy zei…
Heb je met kinderen wel eens aan een meerdaagse wandeltocht met een ezel gedacht, Alet. Overal in Frankrijk te doen, denk ik. Wij hebben het in 2011 drie dagen gedaan, echt geweldig, kijk even hier: https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.nl/2011/08/ezeltocht.html
Sjoerd zei…
Daar ben je dan lekker mee begonnen, nu even doorzetten en het gaat weer als vanouds...
Marthy zei…
Ik ben voorzichtig, Sjoerd, nog niet te lang gezwommen.
Onliemie zei…
Flink hoor! Zo in je speedootje... Helemaal echt! De sportjuf is fier op je! ;-)
Marthy zei…
Al heel wat van die speedootjes versleten, Kris.
Bertiebo zei…
Heel goed van je hoor! Het gaat je vast lukken!
Marthy zei…
Het klinkt negatief en zo is het niet bedoeld maar ik weet nooit met zekerheid te zeggen of zo'n sportieve vakantie gaat lukken, Bertie. Maar er naar toe werken en een beetje geluk... wie weet.
Elke vorm van beweging - hoe klein ook - telt mee. En aan beweging heb jij volgens mij geen gebrek. Je bent altijd in de weer, dat scheelt ook enorm.
Ik mis het sporten gigantisch. Heb getraind voor de triatlon. Zwemmen vond ik het minst prettige onderdeel maar in de winter vond ik zo'n verwarmd binnenbad toch wel handig.
Lieve groet
Ageeth Mooij zei…
Dat doe je goed en zwemmen is een hele fijne sport voor alle spieren.
Ik probeer ook 2x per week banen te zwemmen, een opgave maar wel heel lekker en het geeft mij een voldaan gevoel. Volhouden, goed bezig. Groet El
Marthy zei…
Oh Kakeltje, wat kan ik begrijpen dat jij het sporten zo mist. Ik heb in mijn reumaloopbaan ook momenten gehad dat ik niets kon, vreselijk vond ik dat. Maar ik knapte op na tien jaar door de medicatie die eindelijk beschikbaar werd gesteld aan reuma patiënten. Daarvoor werd er alleen kanker mee behandeld.
Marthy zei…
Dat hou ik me ook voor, Ageeth, als mijn bedje 'smorgensvroeg nog zo lekker is;-)
Marthy zei…
Leuk dat je reageert, El. Goed dat jij ook zwemt, dan kan je mijn gevoel voorstellen toen ik na het zwemmen naar huis reed.
Vlimbouter zei…
Daar heb ik nu alle bewondering voor, zie. Bij mij blijft het meestal bij heel goede voornemens en een eenmalig bezoekje aan het zwembad. Auto uithalen, half uur rijden, parkeerplaats zoeken ... 't vraagt allemaal net iets te veel moeite.
Marthy zei…
Ik hoef maar tien minuten te rijden en parkeerplaats zat, dat maakt het al wat makkelijker. Maar dat warme bed uit, brrr.....