Buitenwerk

Zowel maandag en dinsdag veel regenbuien dus dat werd binnenwerk. Het resulaat daarvan is wel dat de bovenste etage van het vakantiehuis al schoongemaakt is. En verder hebben we lekker veel zitten lezen, ook niet verkeerd. Vandaag zou het nagenoeg droog zijn en dat klopte aardig dus zijn we in de moestuin aan de slag gegaan. De bamboestokken die we ooit uit Nederland hadden meegenomen, ze waren niet meer nodig op onze leibomen daar, waren nu echt aan hun eindje maar nieuwe konden we hier in de buurt nergens kopen. Dus heeft Mart de terrassen afgestruind op zoek naar een paar geschikte lange takken die als bonenstokken konden dienen waarvan hij dit kunstwerk heeft gemaakt. De bonen die ik voorgetrokken had zitten er nu in de grond en op het bed ervoor is wat kool gepoot. 

Venkel, bietjes en sla had ik al gezaaid in de koude bak, er komt zefs al wat op, maar ik heb van alle drie de soorten ook wat plantjes gekocht die vandaag de grond in zijn gegaan. En de eerste aardbeitjes zijn al te zien, nog niet rood natuurlijk, maar toch.

Door die paar dagen regen is het opeens veel groener geworden om ons heen. Nog niet alle kastanjebomen zitten in blad maar de rest van de bomen en struiken hebben nu wel hun zomertooi. En het gras hè, dat groeit ook lekker. Mart is bijna de hele dag bezig geweest met zijn oude heggenschaar om op moeilijke plekken het gras weg te knippen. Na zo'n dag buiten werken kijk je met een voldaan gevoel om je heen om te zien wat er allemaal weer gedaan is.


Reacties

 1. Oh al aardbeien aan de plantjes, wat snel. Hier beginnen ze net te bloeien. En leuk die takken voor de bonen, gebruikt man hier ook. (van eigen knotwilgen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, takken van knotwilgen, die gebruiken ze bij ons in de polder ook allemaal. Mooi stevig en aardig recht. Maar hier hebben we geen knotwilgen dus we moesten het met een allegaartje doen. Maar het is wel stevig, dat kan je aan de man wel overlaten.

   Verwijderen
 2. Wat leuk toch, dat ik jullie zo kan volgen me het zaaien en poten van de groentes. Bij die bonenstaken moet ik erg aan mijn vader denken, die maakte ook prachtige constructies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Jeanne, je moet eens weten hoe vaak ik aan mijn vader denk als ik in de moestuin bezig ben. Wat had ik het hem graag allemaal laten zien....

   Verwijderen
 3. Ach, ach wat wordt er overal lekker gewerkt. Ziet er strak uit, die moestuin van jullie. Wij hebben dit jaar voor het eerst de grond onder de aardbeien met haksel bedekt en dat werkt ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er zijn er ook die stro onder de aardbeien leggen, schijnt ook goed te werken.

   Verwijderen
 4. Die staken doen me terug denken aan de tijd dat ik samen met mijn opa het "land" opging. Zo werd de tuin achter de lagere school aldaar genoemd. Mijn oma poetste er en mijn opa mocht het land erachter als tuin gebruiken. En dat was een echt grote tuin waar de hele familie van kon eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Sjoerd, die herinneringen. Wij spraken ook altijd over 'op het land' maar dat waren ook hele grote percelen land die mijn vader pachtte voor het telen van bloembollen. Daar was ook onze grote groentetuin.

   Verwijderen
 5. Geweldig zoals de moestuin er uitziet. Stukken mooier met deze zelfgemaakte "bamboe"stokken. En wat een sfeervolle foto's!
  Heeft Mart geen last van zijn handen na een dag knippen?
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, langzaam, heel langzaam gaat hij erover denken om zich aankomende winter te laten opereren aan het carpaal tunnel syndroom. Langzaam hè, het is een man.

   Verwijderen
 6. Nu je het over bamboe stokken hebt moet ik denken aan La Bambouseraie en Cévennes bij Anduze. Een heel mooi bamboe bos. Echt geweldig om daar te lopen. Als je daar nog eens in de buurt ben moet je er zeker eens heen. Heel apart. . http://tinyurl.com/jvg3v3o

  Je moestuintje ziet er tip top uit. In gedachten zie ik mezelf als kind weer bruine bonen, tuinbonen en doperwten doppen. Mijn moeder in de weer met weckpotten en zo. Tjonge, ik heb steeds déjà vu's bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn er eens geweest, Lida, toen we een geweldige leuke vakantie hadden met onze kinderen en vrienden op camping Cevennes de Provence vlakbij Anduze.

   Verwijderen
 7. Die bonenstaken doen me aan mijn grootvader denken. Hij gebruikte ook lange takken die hij overhield van het snoeiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger gebruikte men niet anders, Lut. Mijn vadet deed het ook zo.

   Verwijderen
 8. Wat heerlijk dat het in jullie moestuin zo lekker doorgroeit allemaal. Zo'n regendag doet wel wonderen dan hè? Heerlijk hoor...
  Wat zullen jullie genieten aan het eind van de dag, als er zoveel werk gedaan is.
  En trots mogen jullie dan ook zijn hoor... ziet er prachtig uit allemaal.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy