Très content

Meestal heb ik na een bezoek aan mijn Franse kapsalon bijna geen haar meer op mijn hoofd, zij houden daar van kort blijkbaar. Vanmorgen heb ik voet bij mijn Franse stuk gehouden. Nee, het hoefde niet overal kort, alleen van onderen, ja, ik heb fijn haar en ik wil bovenop nog wat volume, nee, het hoeft niet met een borstel geföhnd te worden want anders krijg ik zo'n dameshoofd en ja, er mag een klein beetje gel in (natuurlijk toch weer teveel). Maar na afloop heb ik gezegd dat ik très content met het koppie was want dit is veruit de beste knipbeurt van de afgelopen zes jaar in een Franse kapsalon.. Het is natuurlijk ook moeilijk te wedijveren met mijn Stolwijkse kapster. Lennie knipt mijn haar al 35 jaar, ik hoef alleen maar te gaan zitten en dan gaan we het over anderen dingen hebben. Redelijk tevreden reed ik weer naar huis en van wat ik onderweg zag werd ik nog veel tevredener. Onze mooie Ardèche.

Reacties

 1. Wij noemen het een kappershoofd, maar ik denk dat jij en ik hetzelfde bedoelen. Ik was mijn haren zo snel mogelijk na een kappersbezoek, dan is het weer eigen.
  Wat een gele weelde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U houdt van natuurlijk, was de constatering van de Franse kapster.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke constatering van de Franse kapster. Inderdaad houden wij van naturel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de Nederlandse vrouw een wat natuurlijkere look heeft dan de Franse. Veel vrouwen, zeker in destad, zijn keurig gekapt.

   Verwijderen
 3. Ja, mijn vaste kapster weet inmiddels ook dat ik zo weinig mogelijk poespas wil en nog ga ik thuis meteen mijn haar wassen als ik bij de kapper vandaan kom. Ik ben dus niet de enige met dit ' probleem'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook in Stolwijk gaat de borstel er door als ik thuis kom, Jeanne.

   Verwijderen
 4. Ik begrijp je helemaal! Ik herken vaak mijn eigen hoofd niet als ik bij de kapper buiten kom. Bij mijn vorige kappersbeurt had ik een nieuwe, jonge kapper. Hij heeft mijn haar zo geknipt dat ik het bijna niet hoef te brushen. En dit keer was ik heel tevreden als ik buiten kwam en... zag mijn haar er zowaar gewoon uit, met mijn eigen halve slag erin en helemaal niet stijf. Hoera.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was mijn haar en verder niets, dus geen föhn of allerlei spul erin. Het enige wat ik wil is dat mijn haar goed geknipt is.

   Verwijderen
 5. Echt een kappersstoornis om haar te kort te knippen. Hebben ze allemaal last van.
  Fijn dat je nu tevreden bent.
  Prachtig dat geel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop natuurlijk dat ik deze kapster volgende keer weer krijg, hoef ik tenminste weer niet zo omslachtig uit te leggen wat ik wil.

   Verwijderen
 6. Jaren op zoek geweest naar een goede kapper, of nou ja, iemand die begrijpt wat Ik wil. Nu eindelijk eentje gevonden. Hoef nu niet meer m'n haren te wassen na een kappersbezoekje......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn is dat als je na veel zoeken eindelijk een goede kapper hebt gevonden. Wat ben ik een geluksvogel met mijn Stolwijkse goede kapster.

   Verwijderen
 7. Ik heb een weddenschap met mijn kapster... Hoe kort durf je...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt in ieder geval nog haar wat geknipt kan worden...

   Verwijderen
 8. Helaas moet ik juist altijd wel föhnen, mijn haar zit anders veel te plat en krijg ik een heel armoedig hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou bij mij ook wat meer volume hebben als ik dat deed, maar ik ben er niet handig in, het zit dan altijd verkeerd.

   Verwijderen
 9. Marty, elke keer verbaas ik me erover dat je elke dag iets te melden weet. Ook van dit verhaaltje was het weer smullen en lachen. Je schrijft ook zo leuk en herkenbaar. Zou het niet meer willen missen. Liefs, Lia Keizer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lia, wat leuk je hier te lezen. Ook jullie volg ik nog regelmatig. Lieve groet, ook aan Co.

   Verwijderen
 10. Wat een geluk dat je de Franse taal zo goed beheerst! Zie ze anders maar duidelijk te maken wat je wel en niet wil...
  Lennie..., oh.., knipt ze nog steeds? Ik kwam er ook en ze heeft zelfs mijn 'trouwkapsel' gedaan.
  Jaloersmakende :) foto van de prachtige Ardêche! Bloeiende brem?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Elizabeth, dat mijn kapster Lennie jouw trouwkapsel heeft gedaan. Je begrijpt dat ik blij ben met zo'n goede kapster. En ja hoor, het is de brem die hier op dit moment bloeit.

   Verwijderen
 11. De beste kappers zijn Turkse kappers. In ieder geval voor heren. Feit! Voor mij hoeft een kapper niet zo heel veel te kunnen, als het knipwerk maar uitstekend is. De rest is eigenlijk flauwekul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man zijn haar doe ik tegenwoordig zelf met zo'n tondeuse ding, gaat prima dus geen Turkse kapper nodig. En zelf hoef ik alleen een goed model in mijn haar, verder niets.

   Verwijderen
 12. Haha, nee niet met de borstel want dan krijg je een dameshoofd! Steeds mijn grootste schrik wanneer de kapster begint met föhnen! En haarlak nog zoiets! Nee, help! Dankjewel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy