Vakantiegevoel

Het is warm hier, zo rond de dertig graden. Anders als in Nederland is het een droge warmte, goed te doen en er staat een lekker windje. Omdat we ruim zeshonderd meter hoog zitten koelen de nachten goed af, waardoor we toch prettig kunnen slapen. Vanmiddag met buuf Marie op de fiets naar een zwemplek  in de vallei geweest en jongens, wat geeft dat een vakantiegevoel. Eerst al om met dit weer op je fiets af te dalen over een kronkelig weggetje, de wind langs je gezicht. Dan een prachtig plekje met heerlijk fris, helder water waar we ons in laten zakken, een paar rondjes zwemmen en ons dan op laten drogen op de grote platte stenen. Dit herhalen we een paar keer, doen een dutje in de schaduw en fietsen dan terug. Dat is wel even stijgen, maar goed je moet wat voor zo'n vakantiemiddag over hebben.

Reacties

 1. Dat is nog eens GENIETEN, Marthy. Lekker hoor zo'n verkoelende duik.
  Had je de fiets met ondersteuning niet meegenomen?
  Wij maken ons hier in een snikheet Oudewater op voor het bezoek van onze koning a.s. vrijdag en op zaterdag de verjaardag van de stad: 750 jaar met o.a. om 07.50 een ontbijt op de Donkere Gaard voor 750 personen.
  En dan als toetje op zondag: de Tour komt langs!
  Dus dat is ook genieten maar dan anders....
  Groetjes en knuffel - ook voor Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De warmte is droog voor de verandering en dus prima te doen. Lekker windje hier, als extra toegift. Maar dat is niet overal zo :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had mijn elektrische fiets wel bij me, maar Marie wilde perse op die gammele sportfiets van haar, dus ik moest telkens op haar wachten. Jullie krijgen zeker een druk en gezellig weekend. Leuk allemaal, geniet er maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat fijn Inge, dat het mooie weer bij jou ook echt mooi is. We lopen hier doorlopend met gieters te sjouwen, want anders verdroogt de boel, vooral de potplanten moeten we in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op zo'n plek is het altijd vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben vaak wel dat gevoel, Ludo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er moet natuurlijk ook wel het een en ander gedaan worden, Chantal, maar het vakantiegevoel overheerst hier toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooh ik kan niet wachten om hier ook een duik te nemen :-) Wij stappen morgen zaterdag weer heel vroeg in de auto op weg naar Foulix. Tot binnenkort! Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk om dit op fietsafstand van je huis te hebben... Wij kunnen zo naar het strand fietsen. Langevelderslag, dat zul je vast wel kennen. We gingen er vroeger altijd naar toe, toen ik nog in Hillegom woonde en daar opgroeide... met ouders en later met vriendinnen. Daar moest je ook altijd een stukje klimmen, door de duinen, maar dat hadden we er ook graag voor over...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte welkom Lilian, in een warme Ardèche. Fijn jullie binnenkort weer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mirjam, ik ben een geboren en getogen Noortukker en ik had een vader die van wandelen hield. Wij hebben wat door duin en langs strand gelopen en nog gaan we vaak in de Amsterdamse Waterleidingduinen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy