Moestuinmaandag

De eerste bloemen in de cosmea die ik gezaaid heb in een verloren hoekje in de moestuin. Nog een wonder dat ze uitkomen want het is hier nog steeds erg warm en daardoor droog. Afgelopen week twee buitjes waar de grond niet eens nat van werd dus we sproeien nog bijna iedere avond, maar je kan wel merken dat veel planten, ook in mijn border, last hebben van de felle zon. De aanhoudende luizenplaag in de sperziebonen heb ik redelijk onder controle. Verleden week nog een keer gespoten met de brandnetelgier en een dag erna de tuinslang er nog eens opgezet. Volgens mij helpt dat laatste het beste. Dit zijn wel de laatste sperziebonen die bloeien want daarna heb ik nog twee maal een poging gedaan om ze te zaaien maar beide keren kwam er niets op. De droogte? Ik weet het niet.

Hieronder de eerste aubergine, waar ik blij mee ben want het zorgt weer voor een uitbreiding op de menukaart van huize Berends. Niet dat ik iets te klagen heb want we kunnen het op het ogenblik niet voor eten met wat er allemaal uit de moestuin komt. Gelukkig heb ik buren die erg van verse groenten houden. Volgens buurvrouw Jacqueline is mijn komkommer lekkerder dan die van de supermarkt.
Reacties

 1. Dat ziet er allemaal weer heerlijk moestuinerig uit. Wij eten vanavond onze eerste komkommer, zal me benieuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het allerlekkerste eten komt toch uit eigen tuin. Helaas was degene die hier ooit de regie had over een moestuintje - mijn jongste - ook gezegend met een afkeer voor voedsel uit (zijn) eigen tuin. Het kostte ook altijd heel wat moeite om de sla te ontslakken :-) Hier vandaag bewolking èn de nodige buitjes. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals buurvrouw Jacqueline al zei, bij ons zijn ze heerlijk, die komkommers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gek is dat, hier hebben we nooit slakken in de sla, die kleine slakken die we in Nederland hebben zie je hier niet. We hebben hier wel grote slakken die een aanval doen op mijn jonge plantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat verwijten aardbeien lust ik wel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ze met liefde en plezier naar je op willen sturen, Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy