De Tour door het Groene Hart

We lieten de luie stoel en ons boek achter in de tuin en kropen voor de televisie op het moment dat de renners in de Tour de France Utrecht verlieten richting de Meern. Vanaf daar zou het leuk voor ons worden, het Groen Hart, onze woonomgeving. En wat is dat leuk, iedere bocht in de weg ken je, je weet welke volgende rotonde de renners moeten passeren, welke bocht ze moeten nemen. Stolwijk doen ze niet aan, maar Oudewater, Haastrecht (bovenste foto), Stolwijkersluis, we zien het allemaal voorbij komen. Vanaf daar tot Waddinxveen zie ik op het scherm de route die ik jarenlang vier keer in de week nam om op mijn werk te komen. Door Gouda gaat het over de singels (onderste foto) en daarna verslapt mijn aandacht. Over twee weken gaan we voor het 'echie'. Op zondag 19 juli rijden de renner van Mende naar Valence en nemen dan de 'Col de l'Escrinet' tussen Aubenas en Privas, een kwartiertje van ons huis. Wij staan dan langs het parcours, dan krijgen jullie andere foto's.Reacties

 1. Heb nog even naar de helikopter boven ons (dus ook naar jullie) gezwaaid in de bocht bij Hekendorp.
  Wat een belevenis. Ze komen eraan, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat leuk geweest zijn voor jullie. Heb je mee zitten rennen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zullen jullie genoten hebben en gelukkig op dat moment ook nog droog, Ineke. Ik was onder de indruk van de drommen mensen die zo enthousiast langs te kant te renners aanmoedigden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En het was echt leuk, Emie, als je die renners over jouw bekende wegen ziet gaan. We zaten echt met iedere bocht mee te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dieven konden in Oudewater hun gang gaan. De hele stad was weer uitgelopen en in Haastrecht was het ook echt feest. Langs de hele Provinciale weg tussen Oudewater en Haastrecht stonden veel mensen. Toen de renners voorbij waren (zoeoeffff) begon het vreselijk te waaien dus iedereen ging snel naar huis.
  Einde van een overvol, feestelijk weekend. Morgen weer een gewone dag - best weer ff wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat jij ondertussen moet afkicken van al die drukte. Ga dinsdag maar eens lekker naar de sauna, hoop dat ie nog open is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij raadt nooit wat er in mijn agenda staat voor dinsdagavond.
  Zal inderdaad eerst ff bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een aantal jaren geleden tijdens onze laatste caravanvakantie waren man en jongste bij de Touretappefinish in Aubenas. Voor mij tè warm en tè druk, zij vonden het prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook gekeken en herkend. En daarna het stuk Rotterdam. Kijk, kijk dat is en daar... leuk hoor. Toen de tour van uit Rotterdam vertrok een aantal jaren geleden stonden we op de Erasmusbrug. Ik vind het elk jaar weer een belevenis en kijk ook regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij stonden toen ook langs het parcours Inge, op de col de l'Escrinet, tussen Privas en Aubenas.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoef er niet aan mee te doen, Els, moet er niet aan denken. Maar om die grote sportevenementen te zien vind ik leuk, meestal via de televisie en soms in het echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De tour volg ik niet echt, af en toe Studio Tour op TV

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy