Waar kunstwerk

Bij vrienden van ons heeft een bijenzwerm boven de openslaande deuren een aantal raten opgebouwd. Het is een prachtig gezicht, een waar kunstwerk.  Dat geeft overlast natuurlijk  en daarom heeft een buurman geprobeerd het bijenvolk te vangen wat helaas mislukte. Hij heeft de meeste bijen daarna vernietigd, wat ontzettend jammer is, hij had misschien beter een imker kunnen bellen. Jaren geleden trof onze zoon bij aankomst een bijennest aan tussen een raam en een luik en onze oude buurman was zo verstandig om een imker te bellen die het bijenvolk kon vangen. Bas kreeg een pot honing als dank.

Reacties

 1. Prachtig, wat die kleine beestjes kunnen maken (en nog lekker ook ;-)) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad zeg, wat een prachtig gezicht. Zonde dat het volk vernietigd is, bijen hebben het al zo moeilijk en ze zijn zo nodig in de natuur. Maar ze hebben deze keer wel een heel onhandig plekje uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben met verbazing en bewondering staan kijken, Ingrid, zo kunstig, zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn vaak onhandig plekken die ze uitkiezen, Emie. Gelukkig gaat het hier wat beter met de bijenvolken. En staan in deze streek op heel veel plekken kasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een prachtig kunstwerk, alleen een behoorlijk ongelukkige plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel jammer dat de bijen vernietigd zijn! Ze hebben inderdaad een waar kunstwerk gemaakt. Je zou het zo ergens tentoon kunnen stellen.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig gezicht die bijenraten. Dat bijen zoiets zeshoekigs en rechts tot een rond en golvend geheel kunnen maken zeg. Pure bijenwas....kun je kaarsen van maken. Dag, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De vormgeving is zo mooi Mirjam, dat je het inderdaad zou kunnen tentoonstellen. Veel mensen zouden dit niet nadoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet of onze vrienden het al weggehaald hebben, maar dat van die kaarsen zal ik nog even doorgeven, nooit bij stil gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze voelen heel licht en 'krokant' aan, die raten. Het is zo verkeerd om bijen te vernietigen. Er zijn er al veel te weinig. Dat weet toch iedereen zo langzamerhand wel. Altijd een imker erbij halen als ze gaan wonen op een voor mensen verkeerde plek. Iedere imker zal heel graag komen of een collega waarschuwen om je van het volk af te helpen. Maar een kunstwerk is het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, jammer dat de bijen vernietigd zijn, maar het is helaas niet meer terug te draaien, Wieneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Upali doet een moord voor deze raat, maar dan gevuld met honing. dat dan wel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy