Handwerk of niet
Onze buurtjes Florence en Jean-Pierre laten hun huis verbouwen en op het dak van hun garage is zelfs een extra kamer gerealiseerd. Nu is men bezig de muren te voegen en dat gaat hier op de moderne manier. Het voegsel wordt met een spuitpistool in de voegen aangebracht en later uitgeborsteld met verschillende soorten borstels. Het gaat veel sneller dan het ouderwetse handwerk.

De onderste foto is een muur van het huis van buurman Veysan (door ons altijd Snorremans genoemd) waar een paar weken geleden een metselaar de voegen met de hand heeft aangebracht. Een tijdrovende klus maar het resultaat vinden we mooier. De kleur is natuurlijker en het voegsel wat grover wat wij beter bij de stenen vinden passen. Ooit wil Mart ons huis ook opnieuw gaan voegen, hij heeft al heeft wat ervaring opgedaan met de binnenmuren. Hopelijk blijft die man van mij zo gezond als hij nu is, want hij heeft nog veel meer plannen.

Reacties

 1. Ik weet niet hoe oud jullie zijn, maar ik hoop dat jullie nog heel wat jaren samen zullen kunnen genieten van elkaar, de verbouwing(en) en jullie Franse stek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ik kan me zo voorstellen dat mensen voor die nieuwerwetse snellere manier kiezen. Maar toch heeft dat ouderwetse echte handwerk wel wat ja... Ik zou het echter heel graag zelf willen proberen. Lijkt me een heerlijke vorm van ontspanning, bijna een meditatie...
  Ach hoor mij nou, ik leef me op dit moment vooral uit bij het schilderen van alle delen van het halletje...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn altijd geïnteresseerd als mensen hun huizen aan het verbouwen zijn, Bettie.
  Als we aan het wandelen zijn stoppen we vaak bij een huis om even te kijken, je kan er altijd wat van leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn 66 jaar oud Inge en wij hopen hetzelfde als jij hoopt voor ons, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met de hand gaat dat voegen niet snel hoor Mirjam, maar je hebt wel veel voldoening van je werk. Net zoals schilderen, het knapt zo lekker op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben dol op het gebruik van dit soort stenen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hè, Chantal, en vakmensen hier kunnen er prachtig mee bouwen. Met dit soort stenen zouden we in Nederland niet om kunnen gaan, daar zijn we gebakken stenen gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige manier van bouwen!
  Ik las trouwens dat je in de wintermaanden in Nederland bent. Is de Ardeche niet geschikt om te overwinteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In de Ardèche hebbeb we 's winters ongeveer dezelfde temperaturen als in Nederland en er kan veel sneeuw vallen, het is hier middengebergte, te vergelijken met de Ardennen en Sauerland.Het is wel zo dat je hier in februari al heerlijk in het zonnetje kan zitten en met een beetje geluk eind oktober nog in je korte broek kunt lopen. Maar....wij hebben 4 kleinkinderen in Nederland en dat trekt enorm.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy