Kijk eens achterom

Samen met Floris, de dertienjarige zoon van vrienden van ons doe ik mee aan een foto7daagse. Zeven dagen lang krijgen we een foto-opdracht in onze mailbox waar we iets van moeten maken. Leuk, maar niet iedere dag eenvoudig. De foto-opdracht van gisteren was 'Kijk eens achterom' en we mochten die opdracht zowel letterlijk als figuurlijk uitvoeren. Ik was gisteren nogal druk en gunde me niet de tijd om er goed over na te denken. Floris stuurde me zijn foto en die vond ik geweldig, goed idee, waarom was ik daar niet opgekomen. Toen we vanmorgen het grof vuil weg brachten en ik daar ons kleed in een roestige container zag liggen had ik opeens mijn idee. Ik keek niet letterlijk maar figuurlijk achterom. Dit kleed namen we 22 jaar geleden, we hadden net het Franse huis gekocht, mee uit het huis van Mart zijn zus in Brussel. De eerste jaren lag het in de woonkamer/keuken en later verhuisde het naar de tuinkamer waar het twaalf jaar op de betonnen vloer lag. Er is van alles overheen gegaan, tot een pan gehaktballen aan toe en zeker de nodige glazen wijn. Het heeft zijn dienst gedaan, ik kijk nog één keer achterom. Dag kleed.

Reacties

 1. Wat een leuk verhaal en wat een gaaf project. Tjee, wat ben jij actief met dat soort dingen: 50x50 en bij Stuur een foto zie ik je ook wel eens mee doen. En nu Fotodoen dus. Ik overweeg dit soort projecten ook wel eens maar vind van mezelf dat ik al zoveel moet. Aan de andere kant wel leuk om nieuwe ideeën op te doen. Nou ja, wie weet? Fotodoen kan op elk moment zag ik. Dank voor de link, Marthy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk idee, die achteruitkijkspiegelfoto

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die fotoprojectjes zo leuk om te doen, Emie, en ik leer er veel van, dus het is voor mij een win-win situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vond ik nou ook, Chantal en ik was stiekem een beetje jaloers dat ik zelf niet op het idee was gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke opdracht, leuke invulling met verhaal. Wie weet ook iets voor mij, de blog-twijfelaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon doen, Inge, je wordt er door getriggerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie woorden!
  Gelukkig is het voorruit veel groter dan het uiteruitkijkspiegeltje....
  Ik hoop nog heel lang mee te mogen kijken via dat voorruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ons Franse avontuur nog maar lang mag duren, Wietske.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy