Souvenirs

Wij hebben al heel wat van de wereld gezien en vaak heb ik uit een van de landen die we bezochten iets meegenomen. Uit Guatemala die mooie kussens die nu op de banken in het vakantiehuis liggen en uit Zuid-Afrika die gevlochten broodmand die ik hier dagelijks gebruik. Uit Vietnam kwam die verschrikkelijk handige dunschiller (vindt ook mijn schoondochter Wietske) en uit Marokko een schaal  die hier mooi staat te zijn. Uit Amerika nam ik vijfentwintig jaar geleden een leren riem mee die nu natuurlijk al lang niet meer om mijn middel past maar toch vond ik het zonde om hem weg te gooien. Toen ik laatst in Nederland was kon ik opeens Thijs heel blij maken met die riem, gaaf oma! Deze twee vogeltjes heb ik ooit heel lang geleden in Frankrijk gekocht en ze staan al jaren op mijn nachtkastje hier in het Franse huis.

Reacties

 1. Zulke voorwerpen maken dat een huis een ziel heeft Marthy. Je doet mij een groot plezier met dit soort blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe jou graag een plezier, Emie, dus mijn hersens kraken nu al over het volgende blogje waar ik jou mee kan plezieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, leuk, zulke herinneringen cq souveniers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, van zo'n reis breng je niet alleen verhalen mee, maar ook spulletjes. Hier staan ook wat souvenirs van onze reizen. Van veel dingen weet ik nog precies waar ik het kocht. Onder het stof afnemen kan ik zo weer terug naar toen. En dan de vele foto's. Gelukkig nu op de computer (en gebackupped) maar soms maak ik toch ook nog een mooi fotoboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze ook knap, val ook voor die kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lach me slap. Ik heb ook zo'n dunschiller uit Vietnam. Van die kookcurus. Hij ligt tot nu toe ongebruikt in mijn keukenla. Zal hem toch eens pakken, want het leek me toen inderdaad heeeeel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet er wel wat mee kunnen, Inge, of het heel mooi vinden want goedkope prullen waar je na je vakantie niets meer mee doet kan ik gelukkig goed weerstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van een mooie reis maak ok ook nog steeds een fotoboek, Els. Een prachtige herinnering en bovendien heerlijk om te doen. Terwijl ik ermee bezig ben 'zit' ik weer in het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Juist, die mooie kleine dingen, daar ben ik in een ander land naar op zoek. Veertig jaar geleden een heel mooi vaasje gekocht bij een pottenbakker in de Drômevallei. Het staat nog steeds in ons Nederlandse huis en nog steeds vind ik het mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben ook zo'n kookcursus gedaan Bettie, leuk. De dunschillers, rode, kocht ik al voor de cursus, op de markt. Ik heb er eentje voor het Fransen en het Nederlandse huis.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy